Το θέμα των υπέρογκων προστίμων που έχει επιβάλλει το ΙΚΑ στο Δήμο Κεφαλλονιάς για τους εργαζόμενους στα Σπήλαια και στο Μύρτο συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής
Ο Δήμος πάει το ΙΚΑ στα δικαστήρια για το υπέρογκο πρόστιμο
Οικονομία
23/03/2017 | 12:18

Το θέμα των υπέρογκων προστίμων που έχει επιβάλλει το ΙΚΑ στο Δήμο Κεφαλλονιάς για τους εργαζόμενους στα Σπήλαια και στο Μύρτο που φτάνει τα 600.000 ευρώ συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής ήταν να προσφύγει δικαστικά ο Δήμος κατά του ΙΚΑ προκειμένου να μην πληρωθεί το υπέρογκο αυτό ποσό. Μάλιστα ο Μάκης Παπαναστασάτος τόνισε ότι το πρόστιμο αυτό προήλθε από τις γνωστές “ανώνυμες” καταγγελίες και χαρακτήρισε την κατάσταση αυτή θλιβερή.

Ο επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης Ν. Γκισγκίνης “έριξε λάδι στη φωτιά” λέγοντας ότι «Πρέπει να πληρώσει ο Δήμος τις ασφαλιστικές εισφορές. Το πρόστιμο στο ΙΚΑ να πληρωθεί από τους υπευθύνους Δήμαρχο, Αντιδήμαρχο και Οικονομικό Επιτελείο που πήραν τις αποφάσεις».

Άμεση ήταν η απάντηση του Νίκου Ανουσάκη που είπε: Η επαγγελματική δαπάνη στην Ελλάδα είναι νομικό εργαλείο πολλά χρόνια τώρα. Το χρησιμοποιούν Δήμοι και Νομικά Πρόσωπα προκειμένου να πληρωθούν αυτοί που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για κάποιο χρονικό διάστημα. Τόνισε μάλιστα ότι το  χρησιμοποιούσαν και οι πρώην Δήμοι στην Κεφαλονιά. Υπογράμμισε ότι το ΙΚΑ  έβαλε πρόστιμο στο Δήμο χωρίς να κάνει αυτοψία και επιτόπιο έλεγχο παρακολουθώντας μόνο το Διαύγεια και ουσιαστικά “βάφτισε” την σχέση Δήμου-εργαζομένων ως υποκρύπτουσα εξαρτημένη εργασία.

Αναρωτήθηκε αν κάτι δεν πάει καλά στο ΙΚΑ διότι την στιγμή που εκκρεμούν Επιτροπές και δικαστήρια αυτό βεβαιώνει πρόστιμο στον Δήμο Κεφαλονιάς. Και προχώρησε ένα βήμα παραπάνω λέγοντας ότι ίσως θα πρέπει να ζητηθεί πειθαρχικός έλεγχος των ανθρώπων του ΙΚΑ που παίρνουν αυτές τις αποφάσεις». Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ επιτέθηκε και στον Νίκο Γκισγκίνη λέγοντας: «Ο κ. Γκισγκίνης ονειρεύεται αίμα, αγώνες, εκτελεστικά αποσπάσματα και δικαστήρια κάτω από τις ελιές. Δεν υπάρχουν πλέον γκούλαγκ ούτε η Σιβηρία».

Τελικά η πρόταση της Δημοτικής Αρχής πέρασε κατά πλειοψηφία.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer