Διακρίνεται για τον ζήλο και την πνευματικότητα του, την βαθιά πίστη και αγωνιστικότητα του και πάντοτε όλα αυτά τα χρόνια προσπαθεί για το καλύτερο δυνατό της τοπικής εκκλησίας
Ο επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος για τον νέο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας
Εκκλησία
27/05/2015 | 10:45

Εξ’ αφορμής της εκλογής του π. Γερασίμου Φωκά σε Μητροπολίτη Κεφαλληνίας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, προέβει στην ακόλουθη δήλωση στο ειδησεογραφικό site thebest.gr των Πατρών.

«Είχε πάντοτε μεγάλη αγάπη και κλίση προς τον Θεό και την εκκλησία. Εξελέγη νέος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας ο π. Γεράσιμος, ο επί σειρά ετών Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως του νησιού, ο οποίος είναι αγαπητός στους ιερείς και του κατοίκους του νησιού και στους λοιπούς Κεφαλλήνες όπου αυτοί κατοικούν. Διακρίνεται για τον ζήλο και την πνευματικότητα του, την βαθιά πίστη και αγωνιστικότητα του και πάντοτε όλα αυτά τα χρόνια προσπαθεί για το καλύτερο δυνατό της τοπικής εκκλησίας.

Επίσης ο Γεράσιμος Φωκάς γνωρίζει εκ του πλησίον τα θέματα και προβλήματα της Μητροπόλεως Κεφαλληνίας και διαδέχεται τον αοίδιμο Μητροπολίτη πρώην Κεφαλληνίας κυρό Σπυρίδωνα, έναν ιεράρχη που άφησε αγαθή μνήμη και σπουδαίο έργο, που λειτούργησε με αγάπη και ενωτικά και είχε μία λαμπρά και πολύχρονη αρχιερατεία για τριάντα και πλέον χρόνια».

Το link από την δήλωση:  http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/333331

Εκ του Γραφείου του Θεοφιλεστάτου

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer