Χωρίς τον καιρό σύμμαχο πρόκειται να απολαύσουν την αργία της Ημέρας των Ευχαριστιών εκατομμύρια ταξιδιωτών, κυρίως στην Ανατολική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών
Ο καιρός εμπόδιο στα σχέδια των ταξιδιωτών του Thanksgiving
 Ομογένεια
27/11/2014 | 15:16

Χωρίς τον καιρό σύμμαχο πρόκειται να απολαύσουν την αργία της Ημέρας των Ευχαριστιών εκατομμύρια ταξιδιωτών, κυρίως στην Ανατολική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ηδη από χθες, αρκετές ώρες προτού ξεκινήσει η χιονόπτωση στα βορειοανατολικά της χώρας (σύμφωνα πάντα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας), περισσότερες από 200 πτήσεις είχαν ακυρωθεί. Μέχρι το βράδυ μάλιστα, υπήρχαν εκτιμήσεις ότι οι ακυρώσεις, μαζί με τις καθυστερήσεις των πτήσεων, θα ανέρχονταν σε χιλιάδες. Μάλιστα, αρκετοί επιβάτες προσπάθησαν να αλλάξουν τις πτήσεις τους και να επιβιβαστούν σε αεροπλάνα που αναχωρούσαν νωρίτερα προκειμένου να αποφύγουν την ταλαιπωρία εξαιτίας της επικείμενης κακοκαιρίας.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Τζέιμσον Αλμπερς, 21 χρόνων, που φοιτά στην στρατιωτική ακαδημία του Γουέστ Πόιντ, και ο οποίος έφευγε κανονικά στις 5:30 από το «Λα Γκουάρντια» για το σπίτι του στο Νάσβιλ του Τενεσί. «Προτίμησα όμως να αλλάξω την πτήση μου και να φύγω με το πρωινό αεροπλάνο στις 11:30 π.μ. αφού ο καιρός άρχιζε να δημιουργεί προβλήματα», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Associated Press».

Αρκετές πόλεις στα βορειοανατολικά της χώρας επρόκειτο να δουν χιόνι χθες ή έντονη βροχόπτωση. Για την πόλη της Νέας Υόρκης οι προβλέψεις έκαναν λόγο για χιόνι που θα έφτανε έως και τις 4 ίντσες, ενώ στα βόρεια προάστια το ύψος του χιονιού θα έφτανε ακόμα και τις 8 ίντσες. Η κακοκαιρία επρόκειτο να είναι ακόμα πιο έντονη στις περιοχές δυτικά του αυτοκινητοδρόμου «Ι-95» με το ύψος του χιονιού να φτάνει ακόμα και τις 12 ίντσες.

«Αυτή τη στιγμή δεν βλέπουμε ότι η χιονόπτωση θα είναι έντονη σε μεγάλες πόλεις όπως η Ουάσιγκτον, η Φιλαδέλφεια και η Νέα Υόρκη», είπε χαρακτηριστικά χθες το πρωί ο μετεωρολόγος, Μπρους Σάλιβαν. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «FllghtAware.com», περίπου 180 πτήσεις είχαν ακυρωθεί το πρωί της Τετάρτης στο Νιούαρκ της Νέας Ιερσέης, αλλά και στα αεροδρόμια «Λα Γκουάρντια» και «Κένεντι» της Νέας Υόρκης. Περισσότερες από δώδεκα πτήσεις ακυρώθηκαν στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Φιλαδέλφειας, και σχεδόν έξι στο «Λόγκαν» της Βοστώνης.

Οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες αποφάσισαν να μην ενεργοποιούν τις επιπλέον χρεώσεις τους για τους επιβάτες που θέλουν να αλλάξουν τις πτήσεις τους σε μια προσπάθεια να διευκολύνουν την κατάσταση. Η «United», μάλιστα, ανακοίνωσε ότι σχεδίαζε να ακυρώσει περίπου 100 χθες, Τετάρτη, από και προς το αεροδρόμιο «Νιούαρκ». Η «Delta», από την πλευρά της, σχεδίαζε να ακυρώσει 57 πτήσεις στο ίδιο αεροδρόμιο.

Πηγή: «Εθνικός Κήρυκας»

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer