Ο «ισχυρός άνδρας» της ομογένειας έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επίσκεψη του Πρόεδρου της ΝΔ στην ομογένεια.
Ο Κοκκόσης καλωσόρισε τον Μητσοτάκη στην Αμερική!
 Ομογένεια
10/04/2016 | 19:16

Πιστός στη δέσμευση, προς την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης,  ήταν ο Προέδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος παραβρέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις της ομογένειας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, οι οποίες κορυφώνονται σε λίγες ώρες με την καθιερωμένη μεγαλειώδη παρέλαση στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν την 10η Απριλίου 2016. Συγκεκριμένα, οι ομογενείς ζητούσαν από τον Πρόεδρο της αξιωματική αντιπολίτευσης να τιμήσει τον ελληνισμό της Αμερικής με την παρουσία του ως τελετάρχη στην παρέλαση, κάτι που τελικά έπραξε. Όπως ήταν φυσικό στις προετοιμασίες καθοριστικό ρόλο έπαιξε και ο Κεφαλλονίτης ομογενής, πρόεδρος του συλλόγου «Αίνος» Νέας Υόρκης, κ. Βασίλης Κοκκόσης. Μάλιστα, ο συμπατριώτης μας επιχειρηματίας είχε ιδιαίτερη συνομιλία με τον Πρόεδρο της ΝΔ για πολλά θέματα που αφορούν την ομογένεια αλλά και την Κεφαλονιά.

Στην ομιλία του προς τους ομογενείς, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη θεσμοθέτησης της ψήφου του απόδημου ελληνισμού στις εθνικές εκλογές και τόνισε για μια ακόμα φορά την πρόθεσή του να προωθήσει το συγκεκριμένο δικαίωμα για τους Έλληνες του εξωτερικού. «Δεν νοείται η ελληνική πολιτεία να αναζητεί την οικονομική στήριξη των ομογενών, χωρίς αυτή από πλευράς της να μην αντιμετωπίζει αυτό το μείζον θέμα που κάθε πολιτισμένη και δημοκρατική χώρα της Ευρώπης έχει διευθετήσει προ πολλού», τόνισε χαρακτηριστικά στο ελληνικό ακροατήριο της Νέας Υόρκης.

Αξίζει: Ο Πρόεδρος του συλλόγου «Αίνος» ταξιδεύει εκτάκτως αύριο στην Ελλάδα και θα συνταξιδεύει μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

mhtsotakhs_omogeneia

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer