Τα τρία αδέλφια κατηγορούν τα άλλα τρία ότι πλαστογράφησαν υπογραφές του πατέρα τους ώστε να οικειοποιηθούν την περιουσία του.
Ο πόλεμος των Βεντούρηδων για 90 ακίνητα και 100 εκατ. ευρώ μετρητά..
Κοινωνία
07/03/2017 | 09:15

Τα τρία αδέλφια Βεντούρη πήγαν στα δικαστήρια τα άλλα τρία ισχυριζόμενα ότι πλαστογράφησαν υπογραφές του πατέρα τους για να πάρουν την… περιουσία του
Κάιν εναντίον Αβελ στην οικογένεια Βεντούρη, μια πολυσυζητημένη ναυτιλιακή φαμίλια που σπαράσσεται για την περιουσία του πατριάρχη της Κωνσταντίνου Βεντούρη.

Τα τρία αδέλφια κατηγορούν τα άλλα τρία ότι πλαστογράφησαν υπογραφές του πατέρα τους ώστε να οικειοποιηθούν την περιουσία του.
Η οικογένεια έχει χωριστεί στα δύο και μαίνεται μια δικαστική σύγκρουση όπου στο επίκεντρο βρίσκονται καταθέσεις σε ξένες τράπεζες περίπου 100 εκατ. ευρώ και περισσότερα από 90 ακίνητα.
Τα αδέλφια χωρίστηκαν σε δυο στρατόπεδα και έχουν αποδυθεί σε μια ανελέητη δικαστική σύγκρουση που θυμίζει καθημερινή τηλεοπτική σειρά, καθώς εμπλέκονται συμβολαιογράφοι, οffshore, παρακολουθήσεις, παραδικαστικά κυκλώματα, εκατομμύρια και ανταλλαγές μηνύσεων και βαρύτατων κατηγοριών. Τελευταία, η διαμάχη πήρε όμως διαφορετική τροπή, καθώς η δικαστική γραφολογική πραγματογνωμοσύνη αποφάνθηκε ότι οι υπογραφές που φέρεται να έβαλε ο ηλικιωμένος εφοπλιστής σε πληρεξούσιο, μόλις μια ημέρα πριν από τον θάνατό του, είναι πλαστές.

Η δικαστική σύγκρουση που διχάζει την οικογένεια Βεντούρη ξεκίνησε τρία χρόνια μετά τον θάνατο του 83χρονου Κωνσταντίνου Βεντούρη. Στις 23/7/2013 ο Ευάγγελος, ένας από τους πέντε γιους που είχε αποκτήσει ο εφοπλιστής, πέρασε το κατώφλι της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά και κατέθεσε μήνυση κατά των αδελφών του Γιώργου και Χαράλαμπου, της αδελφής του Εργίνας, τριών συμβολαιογράφων, ενός δικηγόρου και τριών ακόμη προσώπων. Μετά από διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση 15 άρθρων του Ποινικού Κώδικα. Τον Ιούνιο 2014 κατατέθηκε για τους ίδιους λόγους νέα έγκληση του Απόστολου Βεντούρη κατά των ίδιων προσώπων που είχε ως αποτέλεσμα να ασκηθούν διώξεις για τέσσερα κακουργήματα . Οι δυο μηνύσεις συνενώθηκαν την υπόθεση ανέλαβε η 4η ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Πειραιώς και η οικογένεια χωρίστηκε σε δύο στρατόπεδα. Από τη μια πλευρά οι Απόστολος, Ευάγγελος και Αντώνης Βεντούρης και απέναντι οι Γιώργος, Χαράλαμπος και Εργίνα Βεντούρη. «Ο πατέρας μας πέθανε ζάμπλουτος», ισχυρίζονται οι μηνυτές. «Οχι, πέθανε πάμπτωχος», αντιτείνουν οι αδελφοί τους.

Σύμφωνα με την έγκληση του Απόστολου, ο πατέρας τους, μεταξύ άλλων, είχε μια πολυκατοικία στη Γλυφάδα, άλλη μία στον Πειραιά όπως και διατηρητέες μονοκατοικίες και γραφεία, ένα οικοδομικό τετράγωνο στο Κερατσίνι και άλλο ένα στα Καμίνια, μεγάλη έκταση με ξενοδοχείο και Λουτρά στην Υπάτη Λαμίας, το νησί Αγιος Γεώργιος και τεράστια ακίνητη περιουσία στην Κίμωλο. Είχε επίσης, είτε στο όνομα του, είτε σε ελληνικές και εξωχώριες εταιρείες καταθέσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων και ευρώ.

Ο πατέρας τους απεβίωσε στις 18.8.2010 σε ηλικία 83 ετών, έχοντας υποστεί τα τελευταία χρόνια της ζωής του σοβαρό κλονισμό της υγείας του. Υπέφερε από σακχαρώδη διαβήτη και είχε ακρωτηριαστεί και στα δύο κάτω άκρα, ενώ το 2009 υπέστη εγκεφαλικό. Σύμφωνα με ιατρικά πιστοποιητικά και δηλώσεις διαφορετικών γιατρών, ο ηλικιωμένος εφοπλιστής είχε γάγγραινα σε δύο δάκτυλα του δεξιού χεριού, συχνά παρουσίαζε οίδημα στην παλάμη του ίδιου χεριού και παρουσίαζε δυσκαμψία στα δάκτυλα των άνω άκρων, η οποία δεν του επέτρεπε να κάνει λεπτές κινήσεις των χεριών, περιλαμβανομένης της γραφής. Είχε, επίσης, ολική απώλεια όρασης στο ένα μάτι, ενώ από το άλλο διέκρινε μόνο σκιές. Από τον Ιούλιο 2009, γράφει ο Απόστολος στη μήνυση του, «ο πατέρας μου είχε: απώλεια συνειδήσεως, απώλεια μνήμης, διαταραχή χωροχρονικού προσανατολισμού, διαταραχές αιματώσεως εγκεφάλου. Με απλά λόγια, ο πατέρας έκτοτε και μέχρι να πεθάνει, δεν είχε συνεχή επαφή με το περιβάλλον».

Ο Χαράλαμπος πήγαινε στην επιχείρηση του πατέρα του, καθώς ο τελευταίος λόγω της υγείας του δεν μπορούσε να μεταβαίνει κατά τα τελευταία επτά χρόνια στο γραφείο του. Ο Απόστολος κατηγορεί τον Χαράλαμπο ότι προσεταιρίστηκε έμπιστα πρόσωπα του πατέρα του (δυο δικηγόρους, μία συμβολαιογράφο, έναν λογιστή) και με τη βοήθεια τους «κατασκεύασε εξ υπαρχής μια νέα δήθεν διαθήκη του πατέρα μου». Παράλληλα τον κατηγορεί ότι μετά τον θάνατο του πατέρα τους «μεταβίβασε στον εαυτό του τα ακίνητα», «εξαφάνισε τα τρία εναπομείναντα ποντοπόρα πλοία του πατρός μου» και στη συνέχεια έκανε δήλωση αποδοχής κληρονομιάς «ότι δήθεν ο πατέρας μου απέθανε πάμπτωχος έχοντας κάτω από 10.000 ευρώ μετρητά!».

Η δικαστική σύγκρουση κλιμακώνεται με επίκεντρο πληρεξούσιο της συμβολαιογράφου Β.Α. που είχε εμπλακεί στο παραδικαστικό κύκλωμα, βάσει του οποίου έγιναν «δήθεν γονικές παροχές του πατρός μου Κωνσταντίνου Βεντούρη προς τα τέκνα του». Ο Απόστολος θεωρεί πλαστό το πληρεξούσιο, καθώς βάσει αυτού υπογράφηκαν έξι συμβόλαια στις 17.8.2010 και έτσι ακίνητα πέρασαν στην κυριότητα των μηνυόμενων ή και στενών συγγενών τους. Την επομένη μάλιστα (18.8.2010) ο εφοπλιστής απεβίωσε. Στις 17.8.2010 ο ηλικιωμένος εφοπλιστής νοσηλευόταν στην Εντατική διασωληνωμένος, με τον Απόστολο να αναφέρει ότι ενώ «συντηρείτο στη ζωή μηχανικά, ξαφνικά σηκώθηκε, ανέκτησε όλες τις αισθήσεις του και κυρίως τη δυνατότητα υπογραφής του, αποσυνδέθηκε από το μηχάνημα και υπέγραψε ενώπιον της Α….. (σ.σ.: το όνομα της συμβολαιογράφου) η οποία βεβαίωσε και το γνήσιο της υπογραφής του!».

Οι Απόστολος, Ευάγγελος και Αντώνης Βεντούρης δεν αποκλείστηκαν πλήρως από την περιουσία, αλλά έλαβαν νομικώς τη νόμιμο μοίρα. Τη μερίδα του λέοντος φέρεται να την πήρε ο μικρότερος αδελφός τους, Χαράλαμπος, με τους υπόλοιπους αδελφούς να τον κατηγορούν ότι μοιράζεται υπογείως με τον Γιώργο και την Εργίνα χρηματικά ποσά από την περιουσία που, όπως ισχυρίζονται, σφετερίστηκαν.

Πηγή: refortso.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer