Είναι θαύμα που τα σχολεία μπορούν ακόμα να ανταποκρίνονται στις στοιχειώδεις ανάγκες λειτουργίας τους μετά τις εκτεταμένες περικοπές στις δαπάνες για την παιδεία οι οποίες έχουν συντελεστεί τα τελευταία χρόνια.
Ο ΣΥΡΙΖΑ για τη κατάσταση που επικρατεί στην Παιδεία
Πολιτική
19/12/2014 | 22:24

Ο ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς-Ιθάκης εκφράζει την αγανάκτηση του για την κατάσταση που επικρατεί στην παιδεία στα νησιά μας με τις κραυγαλέες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και υλικοτεχνική υποδομή. Είναι θαύμα που τα σχολεία μπορούν ακόμα να ανταποκρίνονται στις στοιχειώδεις ανάγκες λειτουργίας τους μετά τις εκτεταμένες περικοπές στις δαπάνες για την παιδεία οι οποίες έχουν συντελεστεί τα τελευταία χρόνια.
Ειδικότερα συμπαραστεκόμαστε στους αγωνιζόμενους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς που βιώνουν ακόμα τις συνέπειες από τους περσινούς σεισμούς εξαιτίας της ολιγωρίας του κρατικού μηχανισμού και της απουσίας ενός συνολικού σχεδίου αντιμετώπισης της κατάστασης που δημιουργήθηκε. Θεωρούμε ότι είναι βάσιμο το αίτημα να συνεχιστεί για δύο χρόνια το καθεστώς της ποσόστωσης, το οποίο ίσχυσε με επιτυχία τη σχολική περίοδο που μας πέρασε και έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές μας να ανταπεξέλθουν των δυσκολιών που αντιμετώπιζαν.
Οι μνημονιακές πολιτικές έχουν ισοπεδώσει τον κοινωνικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα του σχολείου μετατρέποντας το σε έναν στείρο εξεταστικό μηχανισμό ο οποίος με ταξικά κριτήρια αποθαρρύνει την πλειοψηφία των παιδιών να ακολουθήσουν σπουδές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αυτός ο καταστροφικός κατήφορος πρέπει να σταματήσει μέσω άμεσων εκλογών που θα αναδείξουν μια φιλολαϊκή, προοδευτική κυβέρνηση της Αριστεράς.
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer