Οι μορφές πέντε διακεκριμένων ομογενών θα κοσμούν τα γραμματόσημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων
Πέντε ομογενείς σε γραμματόσημα των ΕΛΤΑ
 Ομογένεια
28/08/2016 | 09:58

Επιμέλεια: Μαρία Χριστοφοράτος

Οι μορφές πέντε διακεκριμένων ομογενών θα κοσμούν τα γραμματόσημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων, ύστερα από ειδική τιμητική εκδήλωση και βράβευσή τους από το Ιδρυμα «IFG», που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Μουσείο της Ακρόπολης, την 1 η Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για τους Κώστα Γαβρά, Ρίτα Γουίλσον, Πίτερ Διαμαντή, Τζον Κατσιματίδη και Τζορτζ Στεφανόπουλο που θα τιμηθούν κατ’ αυτό τον τρόπο για το γεγονός ότι ο καθένας στον τομέα του και στον τόπο όπου δραστηριοποιείται προσφέρει στη γενέτειρά του, προβάλλοντας με θετικό τρόπο την Ελλάδα.

Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Φιλοτελισμού των Ελληνικών Ταχυδρομείων, Γιώργος Ντζούρας, μιλώντας στον «Ε.Κ.» τόνισε: «Η πρωτοβουλία ανήκει στο Ιδρυμα ‘IFG’ το οποίο λαμβάνοντας υπόψη του την κοινωνική δράση και το έργο των ομογενών -που σχετίζεται με την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό- κάνει την επιλογή των προσώπων που θα βραβευθούν και τα οποία ταυτόχρονα θα γίνουν και γραμματόσημα στα ΕΛΤΑ».

Ο πρόεδρος του ομίλου Red Apple Group και πρώην υποψήφιος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Τζον Κατσιματίδης, μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την τιμή και, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Είμαι βαθιά συγκινημένος για την απόφαση των Ελληνικών Ταχυδρομείων και του Ιδρύματος ‘International Foundation for Greece’ να με τιμήσουν μαζί με άλλες εξέχουσες προσωπικότητες της Ομογένειας κατά τη διάρκεια του δείπνου που θα παρατεθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα».

Αναφερόμενος στην τιμή, τόνισε ότι είναι «μια από τις μεγαλύτερες και πιο συγκινητικές τιμές, διότι προέρχεται από τη γενέτειρά μας».

Ερωτηθείς πότε θα αναχωρήσει και για τις επαφές που θα έχει στην Αθήνα, καθώς και εάν θα παραστούν η σύζυγός του Μάργκο και τα παιδιά του Τζον και Αντρια επεσήμανε ότι «το πρόγραμμα της επίσκεψης στην Αθήνα δεν έχει λάβει την τελική του μορφή».

O Τζον Κατσιματίδης κατέχει την 3η θέση στον κατάλογο με τους πλουσιότερους ομογενείς «50 Wealthiest Greeks in America» που εξέδωσε η αγγλόφωνη έκδοση του «Ε.Κ.» «The National Herald» και μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση www.thenationalherald.com στην ενότητα «special Issues».

Επί πλέον, τα δύο του παιδιά, Τζον Κατσιματίδης ο νεότερος και Αντρια Κατσιματίδη, συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των ανερχόμενων Ελληνοαμερικανών που δημοσίευσε το «Περιοδικό» του «Ε.Κ.», στις 18-19 Ιουνίου, και μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση www.ekirikas.com κι από εκεί στην ενότητα «Ενθετα».

Βραβεία

Η εκπρόσωπος Τύπου του εν λόγω Ιδρύματος απαντώντας σε ερώτηση του «Ε.Κ.» σχετικά με το Ιδρυμα και τα κριτήρια επιλογής των προσωπικοτήτων, τόνισε ότι «από το 2013 και κάθε τρία χρόνια με πρωτοβουλία της Ασπασίας Λεβέντη, προέδρου του International Foundation for Greece, βραβεύονται από το Ιδρυμα και απεικονίζονται σε γραμματόσημο για πρώτη φορά στην ιστορία των ΕΛΤΑ, διακεκριμένοι Ελληνες της Διασποράς που βρίσκονται στη ζωή, οι οποίοι ενίσχυσαν τη χώρα μας με τη διεθνή παρουσία τους και έστειλαν σε όλο τον κόσμο ένα κοινό μήνυμα: η σύγχρονη Ελλάδα είναι μια χώρα δημιουργική και μαχητική που πιστεύει στον εαυτό της και στις δυνάμεις της και κοιτάζει με αισιοδοξία το μέλλον.

Το International Foundation for Greece ιδρύθηκε στο Λονδίνο από τους Γιώργο και Ασπασία Λεβέντη, με στόχο τη δημιουργία ενός διεθνούς δικτύου στήριξης των ομάδων του πληθυσμού που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας.

Το Ιδρυμα στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην αγορά ειδικού ιατρικού εξοπλισμού, ασθενοφόρων και οχημάτων ταχείας ανταπόκρισης, στην προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης για σχολεία και ευαγή ιδρύματα σε όλη την Ελλάδα, στην κάλυψη του κόστους για τη διάγνωση και θεραπεία γυναικών που πάσχουν από καρκίνο του μαστού, στη στήριξη των προσφύγων που φθάνουν καθημερινά στη χώρα μας και στη χορήγηση υποτροφιών. Επίσης, στην εκπόνηση της μελέτης και την κατασκευή του νέου αρχαιολογικού μουσείου της Δήλου.

Δημιουργεί παράλληλα ένα όχημα για όσους θέλουν να προσφέρουν, ώστε η βοήθεια να φτάσει έγκαιρα και αποτελεσματικά στο στόχο της».

Τα βραβεία του Ιδρύματος -ΙFG Awards- όπως προαναφέραμε δημιουργήθηκαν για να τιμήσουν Ελληνες που βρίσκονται εν ζωή εκτός συνόρων, που όχι μόνο δεν ξέχασαν την ελληνική τους υπόσταση, αλλά που προβάλλουν και ζωντανεύουν ο καθένας με το δικό του έργο, την ιδέα της Ελλάδος.

Απονέμονται κάθε τρία χρόνια σε ειδική τελετή στο Μουσείο της Ακρόπολης που οργανώνεται από το Ιδρυμα και τιμούν προσωπικότητες που διακρίθηκαν για τη δράση τους στους τομείς:

To βραβείο για τον τομέα των Γραμμάτων και των Τεχνών θα απονεμηθεί στον παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτης Κώστα Γαβρά, ο οποίος διαμένει στην Γαλλία.

Το βραβείο για τον τομέα της Επιστήμης θα απονεμηθεί στον Δρα Παναγιώτη (Πίτερ) Χ. Διαμαντή. Ο Πίτερ Χ. Διαμαντής (Peter H. Diamandis) γεννήθηκε το 1961 στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης. Είναι μηχανικός, ιατρός και επιχειρηματίας, γνωστότερος ως ο ιδρυτής και πρόεδρος του ιδρύματος «X Prize Foundation», ως συνιδρυτής του Singularity University στη Σίλικον Βάλεϊ και ως ένας από τους συγγραφείς των ευπώλητων βιβλίων «Abundance: The Future Is Better Than You Think» και «Bold: How to Go Big, Create Wealth, and Impact the World».

Το βραβείο για τον τομέα της Επιχειρηματικότητας θα απονεμηθεί στον Τζον Κατσιματίδη, πρόεδρο του ομίλου Red Apple Group και πρώην υποψήφιο δήμαρχο της Νέας Υόρκης.

Το βραβείο για τον τομέα του Θέατρου – Κινηματογράφου θα απονεμηθεί στην ομογενή ηθοποιό Ρίτα Γουίλσον, η οποία μαζί με τον σύζυγό της Τομ Χανκς είναι αστέρες του Χόλιγουντ.

Το βραβείο για τον τομέα των ΜΜΕ θα απονεμηθεί στον δημοσιογράφο και τηλεοπτικό παραγωγό -της εκπομπής «Good Morning America» Γιώργο Στεφανόπουλο, ο οποίος είχε διατελέσει διευθυντής τηλεπικοινωνιών του Λευκού Οίκου, επί προεδρίας Κλίντον.

Πρώτα βραβεία

Τα Βραβεία του 2013 απονεμήθηκαν στους:

Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Φιλανθρωπικά Ιδρύματα, Vangelis: Γράμματα & Τέχνες, Ανδρέα Ν. Λιβέρη: Επιχειρηματικότητα, Δημήτρη Ν. Γιαννόπουλο: Θέατρο – Κινηματογράφο, καθηγητή Δρα Αριστείδη Πατρινό: Επιστήμη και Νίκο Α. Αλιάγα: Μ.Μ.Ε.. Οι 6 πρώτοι τιμώμενοι ήταν και οι πρώτοι εν ζωή Ελληνες που απεικονίστηκαν σε γραμματόσημα από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ).

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer