Πρόκληση εις βάρος της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της Αλβανίας με την Ελβετία, στο Σταντ Μπολάρ της Λανς για το EURO 2016
Πανό-πρόκληση κατά της Ελλάδας από Αλβανούς οπαδούς
Αθλητισμός
11/06/2016 | 18:58

Πρόκληση εις βάρος της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της Αλβανίας με την Ελβετία, στο Σταντ Μπολάρ της Λανς για το EURO 2016.
Συγκεκριμένα Αλβανοί φίλαθλοι, πριν από την έναρξη του αγώνα, ανήρτησαν ένα πανό στα αγγλικά που έγραφε:
«Η Ελλάδα είναι ένοχη. Θυμηθείτε τη γενοκτονία της Τσαμουριάς. Εκατό χιλιάδες Αλβανοί θύματα».

Η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών

Σε ανακοίνωσή του, ο Εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, Ευστράτιος Ευθυμίου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την ανάρτηση του πανό με προβοκατόρικο, όπως είπε, περιεχόμενο δήλωσε τα εξής:
«H ανάρτηση πανό με προβοκατόρικο και προκλητικό περιεχόμενο στον αγώνα Αλβανίας-Ελβετίας συνιστά θρασύτατη ενέργεια.
Η πρόκληση αυτή καταφανώς παραβιάζει τους κανονισμούς της UEFA που είναι υπεύθυνη για την αποτροπή ανάρτησης συνθημάτων με προκλητικό περιεχόμενο και η οποία θα πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για την τιμωρία των υπευθύνων.
Η Ελληνική Κυβέρνηση προβαίνει ήδη σε αυστηρές παραστάσεις διαμαρτυρίας προς την UEFA και τους Γάλλους διοργανωτές από τους οποίους αναμένουμε εξηγήσεις γιατί, παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, δεν απετράπη η είσοδος του συγκεκριμένου προκλητικού πανό.
Παράσταση γίνεται, επίσης, και προς την Αλβανική κυβέρνηση, από την οποία αναμένουμε να καταδικάσει την απαράδεκτη και προκλητική αυτή ενέργεια.
Είναι ολοφάνερο ότι αυτές οι προβοκατόρικες ενέργειες γίνονται από περιθωριακούς κύκλους που είναι δυσαρεστημένοι από την προσέγγιση Ελλάδας-Αλβανίας και από την επίσημη παραδοχή από το Αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών ότι δεν υφίσταται κανένα ζήτημα Τσαμουριάς».

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer