Μόνο καλά λόγια είχε να πει, στη διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού του, στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Δ. Κουγιανού με τίτλο ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΦΩΚΑΣ (1951-2015).
Πειραιώς Σεραφείμ για π. Φωκά: όλοι είχαμε απολαύσει το αγέρωχο, αειθαλές, πνευματικό βλέμμα του…
Εκκλησία
13/03/2017 | 14:56

Μόνο καλά λόγια είχε να πει, στη διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού του, στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Δ. Κουγιανού με τίτλο ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΦΩΚΑΣ (1951-2015), στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιά, κ. κ. Σεραφείμ, τόσο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Κεφαλληνίας, π. Γεράσιμο Φωκά, όσο και για τον νυν Μητροπολίτη, κ. κ. Δημήτριο, αλλά και τους Κεφαλλονίτες του Πειραιά.

«Όλοι είχαμε απολαύσει τον πλούτο της χρηστότητας τους μακαριστού, αυτό το αγέρωχο, το αειθαλές, το πνευματικό, το αειφόρο βλέμμα, την καρδιά που ήξερε να συντονίζει μια βαθιά και αληθινή αγάπη στα ζώπυρα της πίστεως και ταυτόχρονα μια ακένωτη και αταλάντευτη αλήθεια ζωής, ένα βίωμα που ήξερε να αγαπά και να φροντίζει τον κάθε άνθρωπο ως εικόνα του Θεού» είπε ο Μητροπολίτης Πειραιώς, ο οποίος συμπλήρωσε πως είναι μεγάλη η συγκίνηση το να μιλά κανείς για τον μακαριστό Γεράσιμο.

Το ίδιο καλά λόγια χρησιμοποίησε και για τον νυν Μητροπολίτη Κεφαλληνίας, κ. κ. Δημήτριο, ο οποίος κλήθηκε να αναπληρώσει το μεγάλο κενό που άφησε ο π. Γεράσιμος και έχει ήδη δείξει ότι με βαθιά πνευματική αλήθεια και γνώση γνωρίζει πώς να «πηδαλιουχεί το σκάφος» της Μητρόπολης Κεφαλληνίας.

«Αισθάνομαι μεγάλη χαρά και τιμή γιατί στην πόλη του Πειραιώς βρίσκεται αυτός ο πολιτιστικός χώρος που μας φέρνει όλο αυτόν τον πλούτο του πολιτισμού, της αρχοντιάς, της ρωμιοσύνης, της αγάπης, της αλήθειας που κομίζει η Κεφαλονιά και η Ιθάκη μέσα στην ιστορία και το χρόνο», σχολίασε, αναφερόμενος στους Κεφαλλήνες και Ιθακησίους του Πειραιά, αλλά και το έργο της Αδελφότητας.

Ο σεβασμιότατος, όπως πάντα, δεν παρέλειψε να στείλει το μήνυμά του για τις δύσκολες ημέρες της πνευματικής και ηθικής κρίσης που διανύουμε ως λαός. «Ζούμε σε  μια εποχή τραγελαφική, αντιηρωική, που λείπουν τα πρότυπα, λείπουν οι οδοδείκτες, οι άνθρωποι βασανίζονται από την καθημερινότητα τους και δεν μπορούν αν αναχθούν από την κτήση στον κτήσαντα, δυστυχώς παραμένουν  στην πεζότητά τους και δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι ο άνθρωπος είναι ένας διφυής οργανισμός που μετέχει και του κτιστού κόσμου, αλλά και του ακτίστου και παναγίου Θεού» σχολίασε, ολοκληρώνοντας εν μέσω χειροκροτημάτων.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο από την εκδήλωση:

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer