Δύσκολο να συγκρατήσει κανείς τη συγκίνηση όταν φέρνει στο νου του τα τελευταία λόγια του μακαριστού Μητροπολίτου Γερασίμου Φωκά.
Περασε κιόλας ένας χρόνος….! (βιντεο)
Πρωτοσέλιδα
22/06/2016 | 11:33

Της Γιάννας Κουλουμπή

Πατέρας όλων μας, μακαριστός Μητροπολίτης Γεράσιμος Φωκάς: «Ας ανοίξουμε λοιπόν, ας γρηγορήσουμε, ας μετανοήσουμε!»

«Γιατί διδασκόμενοι υφ’ ημών προσέχουν την αρετήν των δασκάλων των κι όταν δουν κι εμείς να επιθυμούμε τα ίδια, να λαχταρούμε τα ίδια, την εξουσία, την τιμή, τον πλούτο… πώς θα μπορέσουν  να θαυμάσουν τον Χριστιανισμό; Βλέπουν τρόπους ζωής επιλήψιμους, ψυχές γήινες, από πού λοιπόν μπορούν να πιστέψουν; Από θαύματα; Αλλά αυτά δεν γίνονται… Μήπως από τη συναναστροφή; Αλλά χάθηκε… Μήπως από την αγάπη; Αλλά πουθενά… Ούτε ίχνος αγάπης φαίνεται… Δια αυτό δεν θα δώσουμε λόγον για τα δικά μας αμαρτήματα, αλλά θα δώσουμε λόγον και για την βλάβη των άλλων… Ας ανοίξουμε λοιπόν, ας γρηγορήσουμε, ας μετανοήσουμε…»

Δύσκολο να συγκρατήσει κανείς τη συγκίνηση όταν φέρνει στο νου του τα τελευταία λόγια του μακαριστού Μητροπολίτου Γερασίμου Φωκά κατά τον χειροτονητήριο λόγο του, στις 31/05/2015, στον Ι. Ν. Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Συγκίνηση και χαρά συγκερασμένα τόσο αρμονικά για την χειροτονία του νέου μας Μητροπολίτη.

Τίποτε δεν προμήνυε αυτό που θα συνέβαινε 22 ημέρες μετά, ο Σεβασμιότατος εκοιμήθη στην Ι.Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χορτιάτη, λίγο πριν την ενθρόνισή του ως νέος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας.

Ο πατέρας όλως μας, ο παπά Γεράσιμος, όπως εκείνος ήθελε να τον αποκαλούν, ενθρονίστηκε για πάντα στις καρδιές μας…

Πολλά μπορεί κανείς να φέρει στο μυαλό του από όσα συνήθιζε να μας διδάσκει κάθε φορά που μας μιλούσε ή κάθε φορά που τον ακούγαμε στα κηρύγματά του… Κρατάμε όμως σήμερα τα εξής: «Βλέπουν τρόπους ζωής επιλήψιμους, ψυχές γήινες, από πού λοιπόν μπορούν να πιστέψουν; Από θαύματα; Αλλά αυτά δεν γίνονται… Μήπως από τη συναναστροφή; Αλλά χάθηκε… Μήπως από την αγάπη; Αλλά πουθενά… Ούτε ίχνος αγάπης φαίνεται… Δια αυτό δεν θα δώσουμε λόγον για τα δικά μας αμαρτήματα, αλλά θα δώσουμε λόγον και για την βλάβη των άλλων… Ας ανοίξουμε λοιπόν, ας γρηγορήσουμε, ας μετανοήσουμε…»

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer