Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου και ο Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά ανέπτυξαν εκτενώς ζητήματα που άπτονται των μεταρρυθμίσεων, της ανάπτυξης και της απασχόλησης
Πετυχημένη η εκδήλωση του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής και Δημόσιας Διακυβέρνησης
Οικονομία
21/12/2014 | 11:15

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20/12 η εκδήλωση του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής και Δημόσιας Διακυβέρνησης στον “Κέφαλο”. Παρουσία πλήθους κόσμου ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου και πρώην Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Γιάννος Γραμματίδης και ο Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά Χρήστος Αλεξάκης ανέπτυξαν εκτενώς ζητήματα που άπτονται των μεταρρυθμίσεων, της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

Πιο συγκεκριμένα ο κύρος Αλεξάκης αναφερόμενος στην έρευνα που πραγματοποίησε η επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου κατέληξε στον κατακερματισμό των πληροφοριών και στην έλλειψη συντονισμού και ηλεκτρονικής επικοινωνίας των Υπουργείων μεταξύ τους αλλά και ως προς τους πολίτες. Στόχος της έρευνάς του ήταν να “μετρήσει” τον βαθμό ανάπτυξης πολιτικών μεταρρυθμίσεων απο το 2010 μέχρι και σήμερα ώστε να εξάγει συμπεράσματα επιτυχίας ή μη της πολιτικής αυτής. Μια σειρά ζητημάτων που άπτονται των αποκρατικοποιήσεων, των εξαγωγών, των κλειστών επαγγελμάτων και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης οδήγησαν σε επιστημονικά συμπεράσματα μάλλον απογοητευτικά για την πολιτική πραγματικότητα όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο κύριος Γραμματίδης απο την πλευρά του επικεντρώθηκε στην “γέννηση” της οικονομικής κρίσης, την εξάπλωσή της και τα μέτρα αντιμετώπισής της. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός οτι καθ’ όλη την διάρκεια της παρουσίασής του αναφέρθηκε αρκετές φορές στην ανάγκη αναζήτησης “οράματος” αλλά και “σχεδίου 10ετίας” ώστε οι πολιτικές μεταρρυθμίσεων να “πιάσουν τόπο” και να γίνουν αντιληπτές απο τον μέσο πολίτη. Η κλειστή οικονομία που αναπτύχθηκε ως μοντέλο στην Ελλάδα σε συνδυασμό με την ισχυρή παρουσία του κράτους στον έλεγχο και την κατεύθυνση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος είναι στοιχεία που οφείλουμε να αποβάλλουμε σύμφωνα με τον κύριο Γιάννο Γραμματίδη.
Τέλος, η συζήτηση που ακολούθησε με τον συντονισμό του συνεργάτη του Ινστιτούτου κυρίου Δημήτρη Κολλινιάτη είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και αρκετοί συμπατριώτες μας έθιξαν καίρια ζητήματα στον δημόσιο αυτό διάλογο.
hmerida (1) hmerida (2) hmerida (3) hmerida (4) hmerida (5) hmerida (6) hmerida (7) hmerida (8) hmerida (9) hmerida (10) hmerida (11) hmerida (12) hmerida (13) hmerida (14) hmerida (15) hmerida (16) hmerida (17)
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer