Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας χρειάστηκε να επέμβει σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου της Κεφαλονιάς που δημιουργήθηκαν προβλήματα λόγω κατολισθήσεων ή υποχωρήσεων του εδάφους
Πολλά τα προβλήματα από τις έντονες βροχοπτώσεις
Κοινωνία
27/02/2015 | 15:47
Του Μιχάλη Ανδρεαδάκη
Πολλά είναι τα προβλήματα που άφησαν πίσω τους και στο Νομό μας οι έντονες βροχοπτώσεις του τελευταίου 24ώρου. Το πιο σοβαρό από αυτά σημειώθηκε στην Ιθάκη και συγκεκριμένα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο από Βαθύ μέχρι Πισαετό, όπου ο δρόμος υπέστη καθίζηση προς το λιμάνι λόγω της μεγάλης ποσότητας υδάτων που περνούν από το σημείο και κατευθύνονται προς τη θάλασσα.

Γι αυτό το λόγο, χρειάστηκε να ταξιδέψει στην Ιθάκη ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας, Βαγγέλης Ανδρεάτος μαζί με τον Πολιτικό Μηχανικό, Διονύση Αλεξανδρόπουλο προκειμένου να κάνουν αυτοψία στο σημείο. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που είχαμε ο δρόμος αναμένεται να είναι ανοικτός από το μεσημέρι του Σαββάτου αφού θα γίνουν εργασίες για την προσωρινή αποκατάσταση του.

Παράλληλα, θα εκπονηθεί μια μελέτη που θα προβλέπει τη διευθέτηση των υδάτων έτσι ώστε να μην παρουσιαστεί ξανά ανάλογο πρόβλημα στο μέλλον. Εξαιτίας αυτού του προβλήματος, η εξυπηρέτηση των πολιτών που θα κινηθούν με το φέρι μποτ και το πλοίο Iόνιον Πέλαγος θα γίνεται μέχρι αύριο το μεσημέρι από το Βαθύ και στη συνέχεια κανονικά από το λιμάνι του Πισαετού.

Εκτός, όμως, από την Ιθάκη, η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας χρειάστηκε να επέμβει και σε μια σειρά άλλων σημείων του οδικού δικτύου της Κεφαλονιάς που δημιουργήθηκαν προβλήματα λόγω κατολισθήσεων ή υποχωρήσεων του εδάφους από την έντονη βροχόπτωση.

Τα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου που υπήρξαν προβλήματα είναι τα ακόλουθα:

Ληξουρίου, θέση Βουτσινίχα,
Σάμη μέχρι Τζαννάτα
Καρούζα μέχρι Σιμωτάτα
Ληξούρι-Καμιναράτα-Αγία Θέκλη
Αργοστολίου-Φισκάρδου, περιοχή Αγκώνα
Αργοστολίου-Φισκάρδου, περιοχή Φάρσων

Παράλληλα, υπήρξε και μια αποξήλωση πινακίδας στη διασταύρωση Σάμης-Καραβομύλου λόγω επικινδυνότητας. Μέχρι αυτή την ώρα, η επίσημη ενημέρωση που έχουμε είναι ότι έχει αποκατασταθεί το 80% των προβλημάτων που άφησαν πίσω τους οι ισχυρές βροχοπτώσεις.
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer