Η Λαϊκή Επιτροπή Παλικής πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την προωθούμενη από την Δημοτική Αρχή εκποίηση της Δημοτικής έκτασης στο «Μετόχι» Παλικής.
Πραγματοποίησε συγκέντρωση η Λαϊκή Επιτροπή Παλικής
Κοινωνία
01/10/2014 | 23:45

Η Λαϊκή Επιτροπή Παλικής στις 27/9 στο Ληξούρι πραγματοποίησε συγκέντρωση-συζήτηση διαμαρτυρίας για την προωθούμενη από την Δημοτική Αρχή εκποίηση της Δημοτικής έκτασης στο «Μετόχι» Παλικής.

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν και πήραν το λόγο εκπρόσωποι του ΕΚΚΙ, της Επιτροπής Αγώνα Λειβαθούς και άλλων φορέων του λαού και των εργαζομένων που διατράνωσαν την αντίθεση τους στην προοπτική πώλησης της συγκεκριμένης δημοτικής έκτασης 148 στρεμμάτων σε μεγαλοεπενδυτές. Τονίστηκε ιδιαίτερα ότι η «σπουδή» που επιδεικνύεται από την Δημοτική Αρχή για την πώληση αυτή όσο και για όλα τα άλλα δημοτικά «φιλέτα» που προγραμματίζει, έχει να κάνει κύρια με την στρατηγική επιδίωξη της ΕΕ να βάλλει το κεφάλαιο χέρι στη αναξιοποίητη δημόσια -δημοτική περιουσία, με σκοπό να αποτελέσει νέο πεδίο κερδοφορίας. Αυτού του είδους την ανάπτυξη υπερασπίζονται και θωρακίζουν η κυβέρνηση και όλες οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου. Δεν πείθουν κανένα τα προσχήματα που προβάλλονται από την Δημοτική Αρχή και τους επίδοξους αγοραστές περί ανάγκης είσπραξης εσόδων για την κάλυψη των χρεών που δημιούργησε η χρόνια υποχρηματοδότηση που έχει επιβάλλει η Κυβέρνηση και στο Δήμο Κεφαλονιάς, η ακόμη η ανάγκη τάχα «αξιοποίησης» του συγκεκριμένου οικοπέδου. Για τις ψεύτικες προσδοκίες περί αντιμετώπισης της ανεργίας οι κάτοικοι της Παλικής έχουν πλέον εμπειρία από άλλες τέτοιες επενδύσεις που βασίλεψε και βασιλεύει η απλήρωτη, η ανασφάλιστη και «μαύρη» εργασία το all inclusive, η καταστροφή μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων από τους μονοπωλιακούς ομίλους και δεν ξεγελούν κανένα.
Από τους παρευρισκόμενους τονίστηκε ότι, η «ανάπτυξη» και «αξιοποίηση» που επιχειρείται και στην συγκεκριμένη περιοχή με κριτήριο το κέρδος και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, βρίσκεται στον αντίποδα της ανάπτυξης που συμφέρει τα λαϊκά συμφέροντα και τις λαϊκές ανάγκες. Αυτή η «ανάπτυξη» σημαίνει παράδοση της γης στην εμπορευματοποίηση και αλλαγές στη χρήσης της, συρρίκνωση της γεωργίας – κτηνοτροφίας, συγκέντρωση στον τουρισμό για τα συμφέροντα ελάχιστων επιχειρηματιών, ριζική αλλαγή στη ζωή των κατοίκων της συγκεκριμένης περιοχής κ.α. Τονίστηκε παράλληλα ότι αντί της εκποίησης η Δημοτική Αρχή είναι ανάγκη να φροντίσει έτσι ώστε να δημιουργηθούν στο χώρο αυτό δημόσιες και δωρεάν υποδομές για ψυχαγωγία, πολιτισμό, αθλητισμό, θαλάσσια σπορ, εργατική κατοικία κ.α. για να καλύπτουν τις όλο και διευρυνόμενες ανάγκες του λαού και της νεολαίας στην ευρύτερη περιοχή που «πιέζεται» από την μονοκαλλιέργεια των λίγων και μεγάλων συμφερόντων του τουρισμού.
Όλοι οι παρευρισκόμενοι διεμήνυσαν ότι θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να μην πουληθεί το «Μετόχι». Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να μην προβεί σε αυτή την ενέργεια και βεβαιώνουμε ότι θα μας βρει μπροστά της αν αποτολμήσει κάτι τέτοιο. Καλούμε επίσης όλο το λαό τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους κατοίκους της περιοχής να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους απέναντι στην προοπτική πώλησης και της συγκεκριμένης έκτασης. Η ενότητα όλου του λαού της Κεφαλονιάς μπορεί να αποτρέψει τέτοιους σχεδιασμούς που επιχειρούνται και σε άλλα «φιλέτα» δημόσια και δημοτικά σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλους.
Η δημόσια και δημοτική γη είναι λαϊκή περιουσία. Μπορεί να λειτουργήσει για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, με μια πολιτική που θα την υπερασπίζεται σαν κοινωνικό αγαθό και θα εξασφαλίζει την προστασία της.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.
Η ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΤΗ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer