Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940 αρχίζει την ογδόη πρωινή της 26ης και λήγει με την δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου
Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου
Κοινωνία
27/10/2014 | 10:51

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940 αρχίζει την ογδόη πρωινή της 26ης και λήγει με την δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2014.

ΔΕΥΤΕΡΑ 27η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Εορταστικές εκδηλώσεις και ομιλίες στα σχολεία, τις δημόσιες υπηρεσίες και τα ΝΠΔΔ. Απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους και οδηγούς με την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων στον Κήπο του Νάπιερ.

ΤΡΙΤΗ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Στις εκδηλώσεις εορτασμού θα παραστεί Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης.

Ώρα 07.30πμ.: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Ιερών Ναών Αργοστολίου.

Ώρα 08.00πμ.: Έπαρση της Σημαίας

Ώρα 10.30πμ.: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ.κ. Σπυρίδωνα. Τον πανηγυρικό της Ημέρας θα εκφωνήσει η κ. Γραικούση Ελένη δασκάλα του β΄ Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου

Ώρα 11.30πμ.: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων στον Κήπο του Νάπιερ από τις Πολιτικές και Στρατιωτικές αρχές, τα Θύματα Πολέμου, και τους εκπροσώπους όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων, τα Πολιτικά Κόμματα και φορείς του Νομού.

Ώρα 12.00: Παρέλαση Αναπήρων Πολέμου, Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, σπουδαστών ΑΕΝ, σπουδαστών του Τ.Ε.Ι., μαθητών Δημοτικών – Γυμνασίων – Λυκείων, Λυκείου Ελληνίδων, Προσκόπων – Οδηγών και λοιπών φορέων, προ των επισήμων με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής Σχολής Κεφαλληνίας και της Φιλαρμονικής του Δήμου Κεφαλλονιάς, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη δεξίωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου.

Ώρα 17.30μμ.: Υποστολή της Σημαίας.

Ώρα 18.00  – 20.00μμ.:  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Λυκείου  Ελληνίδων – Παράρτημα Αργοστολίου, πραγματοποιεί στο Κέντρο «ΑΘΗΝΑ» στα Κοκύλια Φιλολογικό Απογευματινό, αφιέρωμα στη 28η Οκτωβρίου 1940, στα πλαίσια της εκδήλωσης παρατίθεται τσάι με πλούσια παραδοσιακά γλυκίσματα.

Τιμή εισόδου: 5 €

Στις παραπάνω εκδηλώσεις προσκαλούνται ο Ιερός  Κλήρος και οι πάγιοι αποδέκτες προγραμμάτων επισήμων εορτών και εκδηλώσεων και όλοι οι κάτοικοι της πόλης του Αργοστολίου και του Νομού.

Τα της ιεροτελεστίας παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολις Κεφαλληνίας και τα της τάξης η Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας.

Το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης θα έχει o Υπεύθυνος Ομάδας Φυσικής Αγωγής κ. Πολλάτος Γεράσιμος.

Τελετάρχης ορίζεται ο υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας κ. Παν. Σταθάτος. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στην κατάθεση στεφάνων στο τηλέφωνο 2671360530-1 έως και την Παρασκευή 24-10-2014.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΠΑΝΑΓΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΟΓΚΩΝΑΣ

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer