Για την Κεφαλλονιά όλα δείχνουν οτι θα ισχύσει το χιλιοειπωμένο: «η νύχτα βγάζει Επίσκοπο και η αυγή Μητροπολίτη…»
Πότε θα δοθεί το «χρίσμα» για την Κεφαλληνία;
Δημοφιλή
31/08/2015 | 19:48

Του Σωτήρη Μ. Τζούμα

Ο αιφνίδιος θάνατος του νεοεκλεγέντος Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Γεράσιμου Φωκά, προκάλεσε ταραχή και θλίψη σε όλο το χριστεπώνυμο πλήρωμα και κυρίως στην τοπική κοινωνία της Κεφαλληνίας.
Πριν προλάβει να ενθρονιστεί στη γενέτειρά του και στίς καρδιές των συμπατριωτών του, ο λαοφιλής και θεοπρόβλητος Γεράσιμος, ενθρονίσθηκε για πάντα στην αγκαλιά του Κυρίου,στην Θριαμβεύουσα Εκκλησία !
Το κενό που άφησε πίσω του ο Γεράσιμος, μεγάλο και δυσαναπλήρωτο!
Μέχρι στιγμής έχουν ακουστεί κάποια ονόματα ως υποψηφίων,αλλά το μυστικό της εκλογής κρύπτεται πάντα στο πού θα δοθεί το επίσημο «χρίσμα»από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
Και ο Αρχιεπίσκοπος μέχρι τώρα, κρατά κλειστά τα χαρτιά του, αφήνοντας την ονοματολογία να οργιάζει!
Τα ονόματα που έχουν ακουστεί μέχρι στιγμής από διαφορετικές κατευθύνσεις, εξυπηρετώντας το καθένα ειδικές σκοπιμότητες είναι πολλά. Ξεχωρίσαμε όμως τα τρία εξ αυτών ως τα πλέον ενδύναμα. Και είναι τα εξής:

1. Του εκλεκτού και ιδιαίτερα προσφιλούς στους Κεφαλλήνιους Βοηθού Επισκόπου στη Μητρόπολη Πατρών Κερνίτσης Χρυσάνθου, ο οποίος είναι Κεφαλλήνιος, αλλά υπηρετεί από πολλών ετών στην Μητρόπολη Πατρών.

2. Του Αρχιμ. Νικολάου Χαρτουλιάρη, που υπηρετεί στην Μητρόπολη Κηφισιάς και είχε μπει στο τριπρόσωπο στην πρόσφατη εκλογή για την Κεφαλληνία στις 26 Μαίου, κατά την οποία εξελέγη ο αείμνηστος Γεράσιμος Φωκάς με 69 ψήφους.

3. Του Αρχιμ.Νεκταρίου Παρασκευάκου, κληρικού της Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, ο οποίος υπηρετεί στο γραφείο Συντονισμού Υποθέσεων της Συνόδου.
Τα τρία αυτά ονόματα υπερτερούν στις προτιμήσεις καθώς φαίνεται των εκλεκτόρων Ιεραρχών, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από το πού θα δοθεί το Αρχιεπισκοπικό «χρίσμα»,στην κατάλληλη στιγμή που θα κρίνει ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος οτι θα είναι αυτή.
–Για την υποψηφιότητα του Επισκόπου Κερνίτσης Χρυσάνθου, αγωνίζονται Κεφαλλήνιοι συμπατριώτες του,καθώς και ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, βοηθός Επίσκοπος του οποίου είναι ο Επίσκοπος Κερνίτσης. Στην περίπτωση που ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος δώσει το χρίσμα σε άλλον υποψήφιο,το βέβαιο είναι οτι η υποψηφιότητα του Επισκόπου Κερνίτσης θα αποσυρθεί πάραυτα.
–Η υποψηφιότητα του Αρχιμ. Νικολάου Χαρτουλιάρη του και Ιατρού, έχει ένα μικρό προβάδισμα, λόγω της συμμετοχής του και στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση,στην οποία μπήκε δυναμικά στο τριπρόσωπο. Είναι Κεφαλλήνιος και διατηρεί άριστες σχέσεις με το νησί του. Τον προωθούν Κεφαλλήνιοι συμπατριώτες του, αλλά και επιφανείς επιχειρηματίες, ενορίτες του στην Παναγία την Ελευθερώτρια στην Πολιτεία της Κηφισιάς, όπου υπηρετεί με επιτυχία αρκετά χρόνια. Εχει πολλές πιθανότητες να εκλεγεί, αν πάρει το Αρχιεπισκοπικό χρίσμα.
— Τελευταία αλλά όχι και έσχατη, η υποψηφιότητα του Αρχιμ. Νεκταρίου Παρασκευάκου. Πρόκυψε ύστερα από διαβουλεύσεις ισχυρών προσώπων του Αρχιεπισκοπικού περιβάλλοντος.
Το σκεπτικό που οδήγεί σε αυτήν στηρίζεται στη λογική οτι από τη στιγμή που δεν υπάρχει μία δυναμική υποψηφιότητα Κεφαλλήνιου υποψήφιου–όπως είχε συμβεί στην περίπτωση του Μακαριστού Γερασίμου– καλόν είναι να εκλεγεί κάποιος από τους κληρικούς που υπηρετούν στη Σύνοδο για να αποσυμφορηθεί η Σύνοδος και να αναπνεύσει. Πάντα όταν δημιουργείται πρόβλημα σε μία εκλογή η Σύνοδος με την πληθώρα υποψηφιοτήτων που διαθέτει δίνει τη λύση. Την υποψηφιότητα του Αρχιμ. Νεκταρίου Παρασκευάκου, ενός κληρικού ηπίων τόνων κσι χωρίς ιδιαίτερες περγαμηνές, προωθούν ισχυρά πρόσωπα μεταξύ των οποίων και Αρχιερείς που ευρίσκονται κοντά στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
Οπότε στην περίπτωση αυτής της εκλογής για την Κεφαλλονιά όλα δείχνουν οτι θα ισχύσει το χιλιοειπωμένο: «η νύχτα βγάζει Επίσκοπο και η αυγή Μητροπολίτη…»

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer