Το Σάββατο 26 Ιουλίου στον πολυχώρο “Μύθο”, με τίτλο: “Αρωματικά, Φαρμακευτικά και Εδώδιμα Αυτοφυή Φυτά: Χρήσεις τους”
Σεμινάριο διοργανώνει o Φορέας Διαχείρισης Αίνου
Οικολογία
23/07/2014 | 11:06

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου, σας προσκαλεί στο Σεμινάριο που διοργανώνει το Σάββατο 26 Ιουλίουστον πολυχώρο “Μύθο”, στα Τραυλιάτα, με ώρα έναρξης10:00 π.μ. με τίτλο: “Αρωματικά, Φαρμακευτικά και Εδώδιμα Αυτοφυή Φυτά: Χρήσεις τους”. Στόχος του Σεμιναρίου είναι η Ενημέρωση και η Ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τις ιδιότητες και την χρήση των αρωματικών, φαρμακευτικών και εδώδιμων φυτών της Ελλάδας και ειδικότερα της Κεφαλονιάς και του Εθνικού Δρυμού. Θα μιλήσουν ειδικοί επιστήμονες από όλη την Ελλάδα (Πληροφορίες υπάρχουν στο σχετικό πρόγραμμα του Σεμιναρίου).

Για τη μεταφορά των συμμετεχόντων στο Σεμινάριο θα αναχωρήσουν λεωφορεία από το κτήριο του Δημαρχείου Κεφαλονιάς ένα τέταρτο πριν την έναρξη (09:45 π.μ.).

Στα πλαίσια του Σεμιναρίου, θα διοργανωθεί την Κυριακή 27 Ιουλίου η ετήσια εκδρομή για το αρωματικό και εδώδιμο φυτό της ρίγανης, με σκοπότην ενημέρωση των συμμετεχόντων σχετικά με τις ιδιότητες του φυτού, την ορθή μέθοδο συλλογής του, καθώς και των διαδικασιών αποξήρανσης και διατήρησής του. Για τη συλλογή της ρίγανης θα μεταβούμε στην περιοχή “Φαγιάς”, στα όρια του πυρήνα του Εθνικού Δρυμού Αίνου. Σημείο συνάντησης για την εκδρομή αποτελεί ο προαύλιος χώρος του κλειστού γηπέδου “Αντώνης Τρίτσης” στις 7:30 π.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες και για δήλωση συμμετοχής παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι, μέχρι και τηνΠαρασκευή, 25.07.2014, να επικοινωνήσουν με το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου, κατά τις ώρες 8:30-16:30 (Τηλ: 26710-29258 και Ε-mail:foreasainou@ath.forthnet.gr).

Σας περιμένουμε!

Η Πρόεδρος του Δ.Σ.

του Φορέα Διαχείρισης Ε.Δ. Αίνου

 

Γεωργία Καμάρη

Ομότιμη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πατρών

foreas ainou1 FOREAS-AINOY.2

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer