Πολύ καλά οργανωμένη λαϊκή συνέλευση με μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων.
Σε καλό κλίμα η λαϊκή συνέλευση στη Πύλαρο
Κοινωνία
28/11/2014 | 10:12

Πραγματοποιήθηκε χθες στο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αγία Ευφημία προγραμματισμένη λαϊκή συνέλευση. Από την Δημοτική Αρχή παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Διονύσης Λυκούδης, ο Αντιδήμαρχος Πυλάρου Μάκης Αλυσανδράτος, ο Πρόεδρος του ΟΚΑΠ Μιχάλης Γάκης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Άγγελος Κωνσταντάκης και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Γιώργος Τζωρτζάτος. Η συμμετοχή των Πυλαρινών ήταν εντυπωσιακή καθώς το Κέντρο γέμισε ασφυκτικά.
Την συζήτηση άνοιξε ο Αντιδήμαρχος Πυλάρου Μάκης Αλυσανδράτος που ιεράρχησε τα μεγάλα έργα που χρειάζεται η περιοχή με έμφαση στον Βιολογικό Καθαρισμό-Αποχέτευση Αγίας Ευφημίας.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο έτερος δημοτικός σύμβουλος της περιοχής και Πρόεδρος του ΟΚΑΠ Μιχάλης Γάκης, που μίλησε για τις κοινωνικές δομές της περιοχής όπως το ΚΗΦΗ και το ΚΑΠΗ.

Ακολούθησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Διονύσης Λυκούδης που μεταξύ άλλων τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή έχει ως στόχο να προχωρήσει το έργο του Βιολογικού-Αποχέτευσης και απλά διερευνά τις περιπτώσεις, ή να συνδεθεί με τον Βιολογικό της Σάμης ή να προκριθεί η λύση του κόμπακτ όπως στο Φισκάρδο. Αναφέρθηκε και στο τουριστικό αγκυροβόλιο λέγοντας ότι είναι ένα έργο που η Δημοτική Αρχή έχει σε πρώτη προτεραιότητα για την περιοχή.

Επιπροσθέτως τόνισε τα δύο σημαντικά έργα που προωθεί η Δημοτική Αρχή μετά και την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το γήπεδο της Πυλάρου και το Πολιτιστικό Κέντρο “Μαρίνος Αντύπας” προυπολογισμού 360.000 ευρώ έκαστο που θα ενταχθούν στο Π.Α.Α.
Στην συνέχεια μίλησε και χαιρέτησε την λαική συνέλευση ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης.

Μετά και τον Δήμαρχο τον λόγο πήραν αιρετοί και κάτοικοι της περιοχής που έθεσαν στους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής διάφορα ζητήματα και έργα για την Πύλαρο. Να σημειωθεί ότι παρόντες στην συνέλευση ήταν και δύο εκπρόσωποι της λαικής συσπείρωσης ο Νίκος Γκισγκίνης και ο Γιάννης Κουρούκλης. Ανάμεσα σε αυτούς τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Άγγελος Κωνσταντάκης που έκανε έναν μικρό απολογισμό του έργου του ως Αντιδήμαρχος της περιοχής και μίλησε για θέματα αρμοδιότητάς του.

Στα θέματα που έθεσαν οι αιρετοί και οι κάτοικοι απάντησαν κυρίως ο Δήμαρχος Κεφαλλονάς Α. Παρίσης και ο Αντιδήμαρχος Έργων Δ. Λυκούδης. Και οι δύο αναγνώρισαν ότι στην προηγούμενη θητεία δεν έγιναν εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής οι σωστές και ενδεδειγμένες κινήσεις για την περιοχή,ζήτησαν συγγνώμη για κάποιες επιλογές και υπογράμμισαν ότι αυτή είναι μία άλλη θητεία όπου η Πύλαρος μαζί με την Σάμη και την Έρισσο μπαίνουν σε πρώτη προτεραιότητα.

laikh_pularos

Ιεράρχησαν τα σημαντικά έργα για την περιοχή όπως είναι το μεγάλο έργο στο Μύρτο (Α΄& Β΄ΦΑΣΗ) που είναι άκρως σημαντικό για την ασφάλεια λόγω της πτώσης των βράχων, ένα πολύ μεγάλο έργο που πρέπει να προχωρήσει, το έργο του Χάρακα που προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Απριλίου, τον δρόμο στο Καλόν Όρος που ξεκινάει μέσα σε περίπου 10 μέρες, το δίκτυο ύδρευσης στην περιοχή “Γυρός” που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι, το τουριστικό αγκυροβόλιο της Αγίας Ευφημίας κ.α.

Συμπερασματικά θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ήταν μία πολύ καλά οργανωμένη λαική συνέλευση με μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων που έθεσαν πολλά, μικρά και μεγάλα θέματα για την περιοχή. Η Δημοτική Αρχή εμφανίστηκε οργανωμένη, “διαβασμένη”, είχε απαντήσεις για όλα τα ζητήματα και παράλληλα αναγνώρισε τα λάθη της προηγούμενης θητείας για την Πύλαρο θέτοντας ταυτόχρονα την περιοχή σε πρώτη προτεραιότητα για τα επόμενα 5 χρόνια. Από την πλευρά τους οι κάτοικοι φάνηκε μετά το πέρας της συνέλευσης, να αναγνωρίζουν το ότι η Δημοτική Αρχή και οι εκπρόσωποί της ήρθαν και έθεσαν έργα και ζητήματα στην περιοχή μετά τις εκλογές και στην αρχή της νέας θητείας και όχι σε προεκλογική περίοδο.

laikh_pularos2 laikh_pularos3 laikh_pularos4 laikh_pularos6 laikh_pularos7 lukoudhs_parishs

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer