Κορυφώνονται οι παρασκηνιακές διεργασίες για την εκλογή νέου Μητροπολίτη τη ερχόμενη Τρίτη.
Στην Αθήνα μεταβαίνει ο π. Γεράσιμος Φωκάς
Εκκλησία
22/05/2015 | 09:11

Ρεπορτάζ // Παναγής Φωκάς

Στην Αθήνα μεταβαίνει σήμερα ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Κεφαλληνίας Αρχ. Γεράσιμος Φωκάς ένας εκ των διεκδικητών του Επισκοπικού Θρόνου στη Κεφαλονιά. Αν και η Ιεραρχία για την κάλυψη των κενών αυτών θέσεων επρόκειτο να συνέλθει τον Οκτώβριο, τώρα η διαδικασία επισπεύδεται για να μη «σέρνεται» η ονοματολογία των υποψηφίων την προσεχή Τρίτη.
Ο π. Γεράσιμος θα έχει σειρά επαφών με Μητροπολίτες ενώ αίσθηση κάνει το γεγονός η έντονη επιθυμία του Ηγούμενου του Βατοπεδίου Γέροντος Εφραίμ να στηρίξει τον π. Γεράσιμο για τη συγκεκριμένη θέση κάτι άλλωστε που επιβεβαιώνουν σήμερα με το ρεπορτάζ τους πολλά Αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης.
Όπως έγραψε και ο «Εξάψαλμος» και ο δημοσιογράφος Σωτήρης Τζούμας «όσοι εκ των Αρχιμανδριτών θέλετε προαγωγή δύο είναι οι ισχυρές πόρτες: ο Ηγούμενος Εφραίμ είναι η μία ( αφού δύο στις δύο εκλογές είναι δικές του προτάσεις) και η χαριτόβρυτος Νικόλ, η άλλη. Όσοι πιστοί σπεύσατε!»
Την ίδια ώρα το προφίλ των δύο επιδόξων υποψηφίων για τη κενή Μητρόπολη Κεφαλονιάς, δηλαδή του π. Γεράσιμου Φωκά και του π. Νικόλαου Χαρτουλιάρη προσπαθούν να καταγράψουν στην εκπομπή «Μακκαβαίοι» οι δημοσιογράφοι της Romfea.gr Αιμίλιος Πολυγένης και ο Δημήτρης Ριζούλης. Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο από το 22.40’ και μετά.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer