Φέτος θα πλαισιωθούν από μουσικά και χορευτικά δρώμενα
Σήμερα τρέχουμε στα “Φώκεια 2015”
Αθλητισμός
09/08/2015 | 09:41

Ένας ακόμη αγώνας, «Τα Φώκεια 2015», 8.300km για ενηλίκους αλλά και αγώνες για παιδάκια, μικρότερης αποστάσεως, διεξάγεται από την  Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Κεφαλονιάς Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ, και τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Απανταχού Βαλεριαναίων «Το Κορώνι» στις 9 Αυγούστου με Αφετηρία & Τερματισμό την Πλατεία «Ιωάννης Φωκάς».

Οι άνθρωποι του Βαλεριάνο με απλούς ανεπιτήδευτους χειρισμούς, ευγενείς προθέσεις και πολύ μεράκι, κατορθώνουν κάθε χρόνο να μας εκπλήσσουν ευχάριστα  εξελίσσοντας την διοργάνωση, με επιπλέον παροχές επιτυγχάνοντας αρτιότερο αποτέλεσμα.

Ψυχή του αγώνα ο προσφιλέστατος κος Διονύσης Θωμάς αθλητής και ο ίδιος, (πολυνίκης αγώνων Βετεράνων αθλητών στίβου αλλά και παίκτης ποδοσφαίρου), επίμονος, αγωνιστής, αεικίνητος, συνιστά παράδειγμα διαχρονικής εκγύμνασης αλλά και κοινωφελούς προσφοράς, συμβάλλοντας στην  διατήρηση του πνεύματος, της δύναμης και της ουσίας του υγιούς αθλητισμού στον τόπο  μας.

Ο αγώνας αυτός, εμφανίζει έντονο το στοιχείο της ζεστασιάς, της φιλοξενίας και του ενθουσιασμού στην υποδοχή των αθλητών, γεγονός που διαμορφώνει και καθορίζει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του.

Φέτος θα πλαισιωθεί από μουσικά και χορευτικά δρώμενα τα οποία θα διανθίσουν το χρόνο που υπολείπεται από της ολοκλήρωσης της διαδρομής από τους αθλητές  έως της ανακοινώσεως των αποτελεσμάτων και της βράβευσης των αθλητών.

Αυτή την φορά  ο αγώνας ενισχύεται από την συνεισφορά των χορηγών:

  • -Τυροκομικά Γαλιατσάτος
  • Σούπερ μάρκετ: carefour-Μαρινόπουλος , Παντάζατος
  • Αρτοποιείο Αφών Σπάθή
  • Ζαχαροπλαστεία: Μελάς, Καππάτος, Μαυροειδής, Ντίνα, Πολίτικο

Με αφορμή την παρούσα διοργάνωση οφείλουμε να επισημάνουμε ότι στο νησί μας διεξάγονται 13 με 14  αγώνες λαϊκού δρόμου  διαφόρων αποστάσεων από 2 έως και 33 κμ ετησίως και δύο αγώνες εντός γηπέδου που περιλαμβάνουν διάφορα δρομικά γεγονότα. Συγκεκριμένα θεσμοθετημένα διοργανώνονται:  Ο ΒΑΛΛΙΑΝΕΙΟΣ στο Αργοστόλι (10000μ), ΤΑ ΑΝΤΥΠΕΙΑ (5300μ) στην Πύλαρο, ΤΑ ΦΩΚΑΤΑ (5250μ) στα Φωκάτα, Ο ΛΑΣΚΑΡΑΤΕΙΟΣ (7500μ) στο Ληξούρι, Ο ΓΥΡΟΣ ΘΗΝΑΙΑΣ ΓΗΣ (7100μ) στον Αγκώνα, Η ΚΟΥΛΟΥΡΑ (2000μ) στα Ομαλά, Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΕΙΟΥ Ή ΦΩΚΕΙΑ (8300μ) στο Βαλεριάνο, Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΠΥΡΓΙΟΥ(3500μ) στο Πυργί, Ο ΛΕΙΒΑΘΩΝΙΟΣ (5100μ) στα Κουρκουμελάτα, ΛΟΥΡΔΑΣ-ΤΡΑΠΕΖΑΚΙ (2200μ) στον Λουρδά, Ο ΤΗΛΕΜΑΧΕΙΟΣ (12000μ) Πόρος-Σκάλα, Η ΓΥΡΑ ΑΓΡΟΣΤΟΛΙ- ΛΗΞΟΥΡΙ (33000 και 5000μ), ΤΟ ΚΡΑΝΙΠΑΤΙ (17000μ και 10000μ) ορεινός στην περιοχή της Κρανιάς ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ ΦΙΣΚΑΘΛΟ (5000μ) στο Φισκάρδο. Ενώ εντός γηπέδου διοργανώνονται τα Τρίτσεια και τα Βεργώτεια .

Αυτό αποτελεί μοναδικό φαινόμενο (εν δυνάμει ρεκόρ  για το βιβλίο Γκίνες), για τα νησιωτικά δεδομένα  όχι μόνο της χώρας μας αλλά και διεθνώς και δει αναλογικά με τον πληθυσμό και την έκτασή μας και αξίζει να επισημανθεί, να στηριχθεί και να προβληθεί καθώς προσθέτει στην εικόνα και τον χαρακτήρα του τόπου μας ως «δρομικός προορισμός» δημιουργώντας σημαντικά κίνητρα επισκεψιμότητας

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer