Οι άνθρωποι που θα συναντήσετε στον δρόμο με ένα καφάσι μπίρας στα χέρια, δεν είναι φίλαθλοι που προμηθεύονται αλκοόλ για τον τελικό του Champions League
Στοκ σε μπίρες, πριν από την ανατίμηση
e Gastronomie
28/05/2016 | 19:02

Οι άνθρωποι που θα συναντήσετε στον δρόμο με ένα καφάσι μπίρας στα χέρια, δεν είναι φίλαθλοι που προμηθεύονται αλκοόλ για τον τελικό του Champions League. Είναι ορισμένοι από τους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους της μπίρας, που αντιμετωπίζουν με τρόμο την ανατίμηση του αγαπημένου τους ποτού – λίγο πριν «σφίξουν» για τα καλά οι ζέστες…

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς 1η Ιουνίου είναι η επόμενη Τετάρτη, με αποτέλεσμα καταναλωτές και ζυθοποιοί να έχουν επιδοθεί σε έναν «μίνι» αγώνα δρόμου, τον οποίο αναζωπυρώνει και ο υφιστάμενος «πόλεμος προσφορών» μεταξύ των σούπερ μάρκετ. Οι μεν προσφέρουν σε όλο και πιο δελεαστικές τιμές τις μπίρες τους, οι δε αγοράζουν όλο και περισσότερα κουτάκια μπίρα, τα οποία –ευτυχώς– αποθηκεύονται…

Μαύρες, ξανθιές, ελληνικές και ξένες – κάθε τύπου μπίρα καταλήγει στο καρότσι της νοικοκυράς (του νοικοκύρη) και από εκεί σε ντουλάπια και αποθήκες. Αν πέρυσι ο φόβος ενός ενδεχόμενου Grexit «γέμισε» τα σπίτια με μακαρόνια και ρύζια, φέτος είναι η μπίρα που έχει την τιμητική της.

Η υπερκαταναλωτική, βέβαια, διάθεση, προέκυψε ως «αντίσταση» στο νέο φοροεισπρακτικό μέτρο. «Από 1η Ιούνη θα πληρώνουμε την μπίρα σαν… κοκτέιλ» ή «όσοι πιστοί προλάβετε να προμηθευτείτε μπίρες μέχρι το 2018» σχολίαζαν περιπαικτικά στο twitter όσοι παρακολουθούσαν Βουλή την προηγούμενη Κυριακή.

Οι δε ζυθοποιοί, οι οποίοι εσχάτως είχαν αυξηθεί σημαντικά ενσαρκώνοντας ένα εγχώριο success story, είχαν εκφράσει ήδη από τον Μάρτιο τις ενστάσεις τους με επιστολή προς τον πρωθυπουργό με την ελπίδα να εισακουστούν.

Καθώς, όμως, δεν βρήκαν ευήκοα ώτα, ακολούθησαν τον απαράβατο νόμο της προσφοράς και της ζήτησης, αξιοποιώντας παράλληλα την έμφυτη ροπή του Έλληνα στην… υπερβολή.

Για ορισμένους είναι μια κίνηση τακτικής, ώστε να «ισοφαρίσουν» κατά τι τις μελλοντικές απώλειες, για άλλους αποτελεί το κύκνειο άσμα τους προτού αποχωρήσουν από την αγορά.

Φυσικά, η μπίρα δεν είναι το μοναδικό «οχυρό» του λαού που «αλώνεται». «Καπνιστής που πίνει τρεις καφέδες την ημέρα και του αρέσει η μπίρα. Υπόδειγμα φορολογούμενου είμαι ο άτιμος» έγραφε με πικρία ο Alex Woo και έγινε δέκτης πολλών retweets!

Πηγή: kathimerini.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer