«Έσπασε καρδιές» η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών, αλλά τελικά τα κατάφερε και βρίσκεται για τρίτη φορά στην ιστορία της στους «4» του Κόσμου
Στους «4» του Κόσμου η Εθνική πόλο ανδρών
Αθλητισμός
04/08/2015 | 20:47

Σπουδαία επιτυχία για την Εθνική Ελλάδας, η οποία προκρίθηκε στα ημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος πόλο που διεξάγεται στο Καζάν της Ρωσίας, επικρατώντας στα πέναλτι της Αυστραλίας με12-11.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έφερε τα πάνω κάτω 4 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη, ισοφαρίζοντας σε 7-7 με τον Φουντούλη και στέλνοντας τον προημιτελικό στην έξτρα διαδικασία.

Εκεί, ο Φλέγκας απόκρουσε την προσπάθεια του Γιάνγκερ στην πρώτη εκτέλεση και από τη στιγμή που δεν αστόχησε ουδείς στη συνέχεια, η χώρα μας πήρε τη νίκη και την πρόκριση στις 4 καλύτερες εθνικές ομάδες του πλανήτη.

Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο σε όλη τη διάρκειά του και το πρώτο οκτάλεπτο έληξε με μόλις ένα γκολ (1-0 η Ελλάδα). Η Αυστραλία ανέβασε στροφές, πήρε προβάδισμα 4-2, ωστόσο η ελληνική ομάδα έκανε ένα σερί 3-0 και πέρασε μπροστά.

Ακολούθησε μία συνεχής εναλλαγή στο προβάδισμα, με τον Γεννηδούνια να κάνει το 6-6 για την Ελλάδα, αλλά τον Πάουερ να βάζει μπροστά τους Αυστραλούς στα 38 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη. Η τελευταία επίθεση, όμως, βγήκε για την Εθνική ομάδα και ο Φουντούλης ισοφάρισε σε 7-7.

Επόμενος αντίπαλος η Κροατία το βράδυ της Πέμπτης (06/08, 20:30).

Οι ομάδες που θα φτάσουν στον τελικό θα προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας, ενώ υπό προϋποθέσεις μπορεί να τους ακολουθήσει κι ο κάτοχος του χάλκινου μεταλλίου.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 1-3, 3-1, 2-3, 5-4

Ελλάδα (Θ.Βλάχος): Φλέγκας, Μυλωνάκης , Δερβίσης, Γεννηδουνιάς 2, Φουντούλης 2, Ποντικέας, Αφρουδάκης 1, Δελακάς, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Γούνας 1, Βλαχόπουλος, Γαλανόπουλος.

Αυστραλία (Ε.Φάτοβιτς): Στάντον-Φρεντς, Κάμπελ, Φορντ, Κότεριλ, Πάουερ 1, Γκίλχριστ, Ρόουτς 2, Γιάνγκερ 3, Σουίφτ 1, Έμερι, Χόουντεν, Μάρτιν, Ντένερλι

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer