Προς ακόμη ένα ρεκόρ «οδεύει» ο ελληνικός τουρισμός, βάσει των αεροπορικών αφίξεων στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας, κατά τη διάρκεια του α’ τετραμήνου του 2016
Στο +31% οι αεροπορικές αφίξεις στην Κεφαλονιά από Ιανουάριο έως Απρίλιο
Τουρισμός
27/05/2016 | 18:50

Προς ακόμη ένα ρεκόρ «οδεύει» ο ελληνικός τουρισμός, βάσει των αεροπορικών αφίξεων στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας, κατά τη διάρκεια του α’ τετραμήνου του 2016.

Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), οι αεροπορικές αφίξεις, κατά το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου, σημείωσαν αύξηση της τάξης του 7,6% καθώς ο αριθμός τους ανήλθε σε 1,64 εκατ., έναντι 1,52 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Στο «Ελ. Βενιζέλος», η αύξηση διαμορφώθηκε στο 6,1% καθώς καταγράφηκαν πάνω από 921.000 αφίξεις τουριστών, ενώ στη Θεσσαλονίκη, το ποσοστό ανόδου διαμορφώθηκε στο 1,4%, με 353.400 αφίξεις.

Με ανοδικούς ρυθμούς κινήθηκαν και τα αεροδρόμια της Κρήτης, καθώς τα Χανιά εμφάνισαν άνοδο των αεροπορικών αφίξεων κατά 48,4%, φτάνοντας τους 87.360 επισκέπτες, ενώ το Ηράκλειο σημείωσε άνοδο κατά 20,2% στις 130.535 αφίξεις.

Στα Επτάνησα, η Ζάκυνθος εμφάνισε άνοδο 42,8% και η Κεφαλονιά 31%, ενώ στις Κυκλάδες, η Μύκονος εκτινάχθηκε κατά 90,2% και η Σαντορίνη κατά 47%.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Τουρισμού στοχεύει στην αύξηση της ελκυστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, μέσω των εξής δράσεων:

Στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

Στη συνεργασία με τις 13 Περιφέρειες για την τουριστική τους ανάπτυξη

Στην προώθηση-προβολή του ελληνικού τουρισμού και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Στην ανάδειξη νέων ελληνικών προορισμών

Στο άνοιγμα νέων αγορών

Στην αναβάθμιση της ποιότητας των τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών,

Στην ανάπτυξη του τουρισμού πολυτελείας για την άμεση αύξηση των εσόδων ανά επισκέπτη,

Στη βελτίωση των υποδομών υποδοχής τουριστών, όπως αεροδρόμια, λιμάνια και μαρίνες, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία

Στην ενίσχυση της διοικητικής οργάνωσης και την παρακολούθηση της τουριστικής πολιτικής.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer