Mε πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θόδωρου Γαλιατσάτου
Συνάντηση εργασίας για τους Ρομά στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
Κοινωνία
23/09/2014 | 19:11

Συνάντηση εργασίας με βασικό στόχο την εκπόνηση στρατηγικού σχεδιασμού για τους πληθυσμούς των Ρομά στα Ιόνια Νησιά πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Κέρκυρας με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θόδωρου Γαλιατσάτου και παρουσία επιστημόνων της ΜΟΔ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης κοινωνικής μέριμνας και εθελοντισμού Αλ. Μιχαλάς, η αντιπεριφερειάρχης Αγγ. Παπαδάτου με τηλεδιασκεψη, ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής Α. Σκούπουρας, ο περιφερειακός σύμβουλος Σ. Δραζίνος και υπηρεσιακοί παράγοντες της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

Οι βασικοί άξονες του προγράμματος, όπως παρουσιάστηκαν από τα επιστημονικά στελέχη της ΜΟΔ,  αφορούν τη στέγαση και τις υποδομές, την απασχόληση, την εκπαίδευση, την υγεία και πρόνοια αλλά και οριζόντιες παρεμβάσεις, όπως η κοινωνική ενσωμάτωση των Ρομά και η οριστική αντιμετώπιση των βασικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Το πρόγραμμα αυτό αναμένεται να αποτελέσει ένα βασικό εργαλείο για την καλύτερη διεκδίκηση πόρων ενώ θα ολοκληρωθεί προς το τέλος Δεκεμβρίου.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer