Ένα γευστικό μεσημέρι Κυριακής. Εύκολα, γρήγορα κυρίως όμως γευστικά. Καλή σας όρεξη.
Συνταγή στα γρήγορα | Μπολονέζ με κιμά λουκάνικου!
Μαγειρική
14/02/2016 | 11:43

Υλικά

5-6 (300-350 γρ.) λουκάνικα πικάντικα (βγάζουμε την μεμβράνη)
3 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
2 κ.σ. τοματοπελτέ
1 συσκ. 500 γρ. τριμμένη ντομάτα
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κόκκινο ξύδι ή ½ ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί
3-4 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
¼  φλ. κρέμα γάλακτος (αν θες)
500 γρ. βρασμένα ζυμαρικά (ταλιατέλες ή ριγκατόνι ή φιογκάκια ή…)
Κρατάμε 1 κούπα από το βρασμένο νερό των ζυμαρικών

Eκτέλεση
1. Βράζουμε τα ζυμαρικά μέχρι δύο λεπτά πριν από ότι λέει η συσκευασία και κρατάμε ένα φλυτζάνι από το νερό που τα βράσαμε.

2. Σκίζουμε και αφαιρούμε την μεμβράνη από τα λουκάνικα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε τον κιμά από τα λουκάνικα για πέντε περίπου λεπτά  ή μέχρι να ροδίσει και με ένα πιρούνι σπάμε συγχρόνως τον κιμά για να μην σβολιάσει.
3. Αφαιρούμε το λίπος που έβγαλε το λουκάνικο κρατώντας μόνο ελάχιστο από αυτό. Προσθέτουμε τις σπασμένες σκελίδες του σκόρδου για 30-40 δευτερόλεπτα για να βγάλουν το άρωμα τους. Ανακατεύουμε την πάστα τομάτας (την έχουμε αραιώσει με 2-3 κουταλιές νερό) για 2 λεπτά, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα το ξύδι ή το κρασί και αλατίζουμε.
4. Μαγειρεύουμε για περίπου 7-8 λεπτά ή μέχρι να πήξει ελαφρά. Προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και την κρέμα γάλακτος. Κατόπιν ρίχνουμε το ζυμαρικό στο τηγάνι με την σάλτσα και λίγο από το νερό που κρατήσαμε για να πάρει μία βράση και να μελώσει το φαγητό. Όχι πάνω από 1-2 λεπτά.
5. Σερβίρουμε χωρίς καθυστέρηση προσθέτοντας λίγη παρμεζάνα από πάνω και φρέσκο χοντροτριμμένο πιπέρι. Του πάει κόκκινο ξηρό κρασί και κατά προτίμηση από το ίδιο που βάλαμε στη σάλτσα.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer