Πραγματοποιήθηκε η Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου
Συντονισμός και δράσεις για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών
Πολιτική
01/04/2015 | 14:24

Σήμερα, 1 Απριλίου 2015 και ώρα 10:00 το πρωί, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Κεφαλονιάς, στην αίθουσα Αντίοχου Ευαγγελάτου, στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ».

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν:

Α. Ενημέρωση των μελών για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Δήμου, στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, από κάθε είδους καταστροφή.

Β. Συντονισμός ενεργειών σε τοπικό επίπεδο, για την αντιμετώπιση κινδύνων από τις δασικές πυρκαγιές, περιόδου 2015.

Στην συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο. ήταν παρόντες ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς και Πρόεδρος του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας κ. Αλέξανδρος Παρίσης, ο Αντιδήμαρχος Κεφαλονιάς και Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας κ. Σπυρίδων Ματιάτος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αργοστολίου κ. Μ. Τετενές, ο Πρόεδρος της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Κεφαλονιάς κ. Σπύρος Μοσχόπουλος κ.ά.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην ικανοποιητική συνεργασία του κ. Σπύρου Ματιάτου, του Προϊσταμένου Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας κ. Μπάμπη Τουμάση, της Προϊσταμένης Τμήματος Σχεδιασμού και Πρόληψης κ. Ελένης Λουκέρη και όλων των υπευθύνων με την Πυροσβεστική Υπηρεσία του νομού και τις Εθελοντικές Ομάδες Δασοπροστασίας, που βρίσκονται πάντα σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν οτιδήποτε συμβεί, με στόχο την προστασία των πολιτών και της περιουσίας τους. Επίσης, αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια και τον Προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας κ. Βαγγέλη Ανδρεάτο.

Στη συνέχεια της συνεδρίασης ο λόγος δόθηκε στον κ. Μπάμπη Τουμάση, ο οποίος μίλησε για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Δήμου για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών, σεισμών, πλημμύρων και άλλου είδους καταστροφών, τον στόχο του σχεδίου, τα μέτρα πρόληψης και τις 2 φάσεις του σχεδίου, όπου η μια αφορά ουσιαστικά την ετοιμότητα και η άλλη την αποκατάσταση των ζημιών.  Επίσης, ενημέρωσε πως σε κάθε κοινότητα έχει ήδη οργανωθεί ομάδα πυρασφάλειας, αποτελούμενη από 6 με 8 στελέχη για τον συντονισμό ενεργειών με σκοπό την άμεση αντιμετώπιση από τις φυσικές καταστροφές.

syntonistiko (1) syntonistiko (3) syntonistiko (4) syntonistiko (5) syntonistiko (6) syntonistiko (7)

 

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer