Πολύ εύκολη και πεντανόστιμη τάρτα. Φτιάξτε την και ξεχάστε τα ζαχαροπλαστεία!
Τάρτα με σοκολάτα και φράουλα
Μαγειρική
04/05/2015 | 11:05

Πολύ εύκολη και πεντανόστιμη τάρτα σοκολάτας. Φτιάξτε την και ξεχάστε τα ζαχαροπλαστεία!

Ζύμη
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε με το φτερό μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη, που συγκεντρώνεται γύρω από το φτερό (δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα).

Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μισή ώρα. Έπειτα την ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χιλιοστών και τη μεταφέρουμε μέσα σε μία ταρτιέρα διαμέτρου 24 εκ.

Την πιέζουμε να εφαρμόσει καλά στα τοιχώματα και κόβουμε όση τυχόν εξέχει. Απλώνουμε στο εσωτερικό της ένα κομμάτι μεμβράνη, αφήνοντας τις άκρες της να εξέχουν γύρω-γύρω.

Από πάνω ρίχνουμε ρύζι γεμίζοντας την τάρτα μέχρι πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 15 λεπτά (μη φοβάστε, η μεμβράνη δεν καίγεται). Αφαιρούμε τη μεμβράνη με το ρύζι και ψήνουμε τη ζύμη μόνη της για άλλα 15 λεπτά περίπου.

Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και με πολλή προσοχή την ξεφορμάρουμε.

Γκανάς
Σε ένα μπολ βάζουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος στη φωτιά και λίγο πριν πάρει βράση την αδειάζουμε πάνω από την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα προσθέτοντας και το μέλι.

Αφήνουμε το μείγμα κατά μέρος μέχρι να κρυώσει και να σφίξει ελαφρώς. Αλείφουμε τον πάτο της τάρτας με το γλυκό φράουλα ή τη μαρμελάδα και από πάνω ρίχνουμε το σοκολατένιο μείγμα.

Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η γέμιση. Η τάρτα διατηρείται στο ψυγείο. Όταν πρόκειται να τη σερβίρουμε την γαρνίρουμε με λίγες φράουλες.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer