Υπέροχο, σοκολατένιο και δροσερό γλυκό
Τάρτα σοκολάτας με καραμελωμένο ανανά
Μαγειρική
17/12/2014 | 12:28

Υπέροχο, σοκολατένιο και δροσερό γλυκό.

Υλικά συνταγής:

Υλικά για τη βάση:

250 γραμμάρια μπισκότα ολικής άλεσης

80 γραμμάρια Βούτυρο

80 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα

Υλικά για τη γέμιση:

250 γραμμάρια Γάλα

400 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια

100 γραμμάρια Βούτυρο λιωμένο

Υλικά για τον ανανά:

1 κονσέρβα ανανά

ολόκληρα γαρίφαλα, ξύλο κανέλας, λίγη καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε τα μπισκότα στο μπλέντερ.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο, αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε τη σοκολάτα για να λιώσει και αυτή.
  3. Προσθέτω τα μπισκότα που έχουν γίνει πια σκόνη στο τηγάνι με το βούτυρο και τη σοκολάτα και τα ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά. Το μείγμα το βάζω στη βάση της τάρτας. Πιέζω με τη βάση ενός ποτηριού ή με ένα μπρίκι ώστε να συμπιέσουμε τα υλικά και να ενωθούν καλά. Φυσικά σηκώνω λίγη από τη βάση και στα πλάγια της φόρμας που καλό θα ήταν να είναι με αποσπώμενα τοιχώματα. Βάζω στο ψυγείο μέχρι να φτιάξω την κρέμα
  4. Ετοιμάζω μια γκανάζ με τα υλικά της τάρτας.
  5. Προσοχή χρειάζεται σε δύο σημεία. Κατ” αρχήν το γάλα να είναι καυτό και να το προσθέσω στη σοκολάτα που την έχουμε σε ένα μπολ σε 3 δόσεις ανακατεύοντας καλά -καλά πριν βάλω την επόμενη δόση. Με τον τρόπο αυτό γίνεται καλύτερα η κρέμα και γίνεται και πιο γυαλιστερή. Το δεύτερο σημείο είναι το βούτυρο το οποίο το προσθέτω στο τέλος να είναι λιωμένο. Αυτό με τη σειρά του βοηθάει και πάλι στην κρέμα να γίνει όμορφη.
  6. Αφού ετοιμάσω τη γκανάζ την βάζω πάνω στην τάρτα. Αφήνω να κρυώσει καλά καλά εκτός ψυγείου και μετά τη βάζω να παγώσει καλά καλά στο ψυγείο.
  7. Για τον ανανά βάζω τα κομμάτια σε ένα καυτό τηγάνι με καστανή ζάχαρη και τα μυρωδικά. Αφήνω να καραμελώσουν. Ντεγκλασάρω με λίγο από το σιρόπι. Συνοδεύω με την τάρτα.

Tips

Προσοχή θέλει και στο σερβίρισμα της. Πρέπει να έχουμε ένα μαχαίρι ζεστό ώστε να κόβονται όμορφα τα κομμάτια. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε έχοντας ένα μπολ με ζεστό νερό και κάθε φορά που θέλουμε να κόψουμε ένα κομμάτι βουτάμε τη λάμα του μαχαιριού εκεί μέσα, και αφού τη σκουπίσουμε με ένα πανί κόβουμε το κομμάτι.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer