Το Πεντελικόν ήταν σημείο συνάντησης αλλά και διαμονής σημαντικών προσωπικοτήτων τόσο του πνεύματος όσο και της πολιτικής
«Τίτλοι τέλους»  για το ξενοδοχείο “Πεντελικόν” της Κηφισιάς
Τουρισμός
26/05/2015 | 10:54

Της Σίσσυς Αντωνάτου

antwnatoy

Δυστυχώς στο βωμό της κρίσης θυσιάστηκε το μεσημέρι της 25 Μαΐου 2015 ένα από τα πιο ιστορικά ξενοδοχεία της Κηφισιάς, το Πεντελικόν.

Κυριολεκτικά  ‘άδειασε’  από τους υπαλλήλους αλλά και από τους τελευταίους πελάτες του ενώ ακυρώθηκαν  και όλες οι προγραμματισμένες κρατήσεις του.

Βέβαια τις αρχές του Μαΐου -σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής»-  ένας πλούσιος ομογενής προερχόμενος από τη νότια Αμερική είχε επενδύσει στο Πεντελικόν αντί του τιμήματος των  23 εκατ. ευρώ, χωρίς όμως να έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα.

Το πανέμορφο αυτό κτίριο άρχισε να κτίζετε το 1924 ενώ το 1927 έγιναν τα επίσημα εγκαίνια του. Από τότε το Πεντελικόν είναι σημείο συνάντησης αλλά και διαμονής σημαντικών προσωπικοτήτων τόσο του πνεύματος όσο και της πολιτικής.

Στο Κεφαλάρι επί της οδού Δηληγιάννη το πανέμορφο αυτό ξενοδοχείο αποτέλεσε και αποτελεί μέχρι και σήμερα το κόσμημα  της ευρύτερης περιοχής  και μάλιστα  χαρακτηρίστηκε από την υπουργό  Πολιτισμού  Μελίνα Μερκούρη  διατηρητέο κτήριο, αλλά και έργο τέχνης και πολιτισμού μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον.

Τη δεκαετία του  ’80 το Πεντελικόν είχε περάσει στην οικογένεια του Αυστραλού επιχειρηματία κ. Χάρη Βάρδη, κάνοντας ένα χρυσό κύκλο λειτουργίας φιλοξενώντας  παράλληλα στα δωμάτια του  και στις σουίτες τα πιο διάσημα ονόματα της πολιτικής, της τέχνης και του πολιτισμού ρίχνοντας σήμερα αυλαία.

pentelikon22 pentelikon (1) pentelikon (2) pentelikon (3) pentelikon (4) pentelikon (5) pentelikon (6) pentelikon (7) pentelikon (8) pentelikon (9)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer