Πόλος έλξης ήταν ο Πλατύς Γιαλός στη πρώτη χρονιά του Φεστιβάλ.
Τελικά το SeaNema θα γίνει θεσμός στη Κεφαλονια
Δημοφιλή
21/08/2015 | 18:49

Στη παραδεισένια Δημοτική παραλία του Πλατύ Γιαλού, 3χλμ από το κέντρο του Αργοστολίου, αναπτύχθηκε το πρώτο 3ημερο Φεστιβάλ θερινού Κινηματογράφου, υπό την τιμητική Αιγίδα του Δήμου Κεφαλονιάς και της Κοινωφελούς Επιχείρησης (Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ).
Μια τεκμηριωμένη πρόταση του Σκηνοθέτη κ. Βασίλη Κεκάτου, εμπνευσμένη από το cine de la plage του Κινηματογραφικού Festival των Καννών, που αγκαλιάστηκε πρόθυμα από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ Άγγελο Κωνσταντάκη, τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τα Υπηρεσιακά Στελέχη της Επιχείρησης, συνεπικουρούμενη από την ευγενική χορηγία του κ. Μιχάλη Λιάτου και κ. Σπύρου Κατσούρη, έβαλε τα θεμέλια σε ένα νέο θεσμό πολιτισμού, από το χώρο της 7ης Τέχνης, στο πλούσιο καλειδοσκόπιο Εκδηλώσεων του Νησιού.
Με εντυπωσιακή προσέλευση κοινού, που ξεπέρασε τα 1400 άτομα και εύστοχη επιλογή βραβευμένων διεθνώς ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους , που κάλυψαν και τις τρεις κατηγορίες θεατών (ευρύ κοινό , σινεφίλ και νεανικό ) σε μια μαγευτική ατμόσφαιρα, είναι βέβαιο ότι κάτι νέο , όμορφο , καλλιτεχνικό και πρωτοποριακό προστέθηκε στην καλοκαιρινή ζωή του Νησιού.
Νέοι ταλαντούχοι Σκηνοθέτες, όπως ο κ. Δημήτρης Γκότσης και η κ. Στέλλα Κυριακοπούλου, Σύμβουλοι Πολιτισμού της Πολωνίας, ο τ. Γ.Γ .Νέας Γενιάς κ. Παναγιώτης Κανελλόπουλος, Εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών, Επισκέπτες και μόνιμοι κάτοικοι τίμησαν με την παρουσία τους το Festival.
Χαιρετιστήριο Μήνυμα είχε την ευγένεια να αποστείλει ο διακεκριμένος Ηθοποιός κ. Ρένος Χαραλαμπίδης.
Η Οργανωτική Ομάδα του Festival ευχαριστεί εγκάρδια όλους όσους στήριξαν ηθικά και υλικά το 1st SeaNema και ανανεώνει το ραντεβού με τους υποστηρικτές του θερινού Κινηματογράφου δίπλα στο κύμα για του χρόνου την ίδια εποχή.
Η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. από την πλευρά της , βλέποντας το αγκάλιασμα του κοινού, φιλοδοξεί να καθιερώσει το Festival, ως θεσμό και συγχαίρει όσους εργάστηκαν για το επιτυχές αποτέλεσμα.
Με εκτίμηση
Για την Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.
Ο Πρόεδρος
Άγγελος Δ. Κωνσταντάκης

109b.SeaNema (Χαραλαμπίδης) 101a.seanema festival kefalonia me programma2

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer