Θα χρειαστεί να διαθέτετε δέκτες που να υποστηρίζουν την τεχνολογία MPEG-4 (τηλεοράσεις ή αποκωδικοποιητές) και να τους συντονίσετε στις νέες συχνότητες
Την Παρασκευή έρχεται η ψηφιακή τηλεόραση στην Κεφαλονιά
Life
18/12/2014 | 11:20

Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί το πέμπτο «περιοχικό» switch-off δίνοντας πρόσβαση στο επίγειο ψηφιακό σήμα στην τηλεόραση σε περίπου 800.000 κατοίκους των περιοχών της Βόρειας Ηπειρωτικής, Κεντρικής και Δυτικής Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, στις 19 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την τελευταία τροποποιητική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΟΙΚ. 62941/1831/Φ111Α/29-10-2014, Φ.Ε.Κ. 2931/Β’/30-10-2014), πραγματοποιείται το πέμπτο από τα έξι συνολικά switch-off της χώρας ώστε να αποκτήσει πρόσβαση στο επίγειο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα της Digea τμήμα των Νομών Φλώρινας, Καστοριάς, Κοζάνης, Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Άρτας και Αιτωλοακαρνανίας καθώς και των νησιών του Ιονίου Πελάγους (Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Ιθάκης, Λευκάδας, Ζακύνθου, Παξών και Αντίπαξων).

Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε αρκετά από τα Κέντρα Εκπομπής, στις 19 Δεκεμβρίου θα ενεργοποιηθούν, με ταυτόχρονη παύση της αναλογικής εκπομπής, 7 βασικά κέντρα που θα προσφέρουν πληθυσμιακή κάλυψη λίγο παραπάνω από 85%, δηλαδή περίπου 800.000 κάτοικοι στους παραπάνω νομούς και νησιά θα αποκτήσουν πρόσβαση σε μία αναβαθμισμένη τηλεοπτική εμπειρία. Τα υπόλοιπα κέντρα θα ενεργοποιηθούν σταδιακά μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου. Οι κάτοικοι των περιοχών που καλύπτονται από τα εν λόγω κέντρα θα εξακολουθήσουν να λαμβάνουν αναλογικό σήμα μέχρι την αλλαγή του σε ψηφιακό ώστε να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο των τηλεοπτικών σταθμών.

Πιο αναλυτικά, στις 19 Δεκεμβρίου οι κάτοικοι που καλύπτονται από τα κέντρα εκπομπής Αίνος, Παντοκράτορας, Λιγγιάδες, Μεταξάς, Κλεισούρα και Κέλλη θα χρειαστεί να διαθέτουν δέκτες που να υποστηρίζουν την τεχνολογία MPEG-4 (τηλεοράσεις ή αποκωδικοποιητές) και να τους συντονίσουν στις νέες συχνότητες επίγειας ψηφιακής εκπομπής, ενώ οι τηλεθεατές που ήδη απολαμβάνουν τα προγράμματα της επιλογής τους με τέλεια εικόνα και ήχο από το κέντρο εκπομπής των Ακαρνανικών, θα χρειαστεί να επανασυντονίσουν τις συσκευές τους ή να πραγματοποιήσουν επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις αυτών.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer