Το Ελληνικό Κολέγιο και η Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης τίμησαν με απονομή επίτιμου διδακτορικού διπλώματος τον διεθνούς φήμης κορυφαίο Κεφαλλονίτη χειρουργό
Τιμήθηκε ο Δρ. Ανδρέας Τζάκης στην αποφοίτηση της Θεολογικής Σχολής
 Ομογένεια
22/05/2016 | 16:18

Επιμέλεια: Μαρία Χριστοφοράτος

Το Ελληνικό Κολέγιο και η Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης τίμησαν με απονομή επίτιμου διδακτορικού διπλώματος τον διεθνούς φήμης κορυφαίο Κεφαλλονίτη χειρουργό Δρ. Ανδρέα Τζάκη στη διάρκεια της 74ης αποφοίτησης το Σάββατο 21 Μαΐου. Επίσης τιμήθηκαν ο επιχειρηματίας Γεώργιος Μάρκος από την Καλιφόρνια και ο Μητροπολίτης Πισιδίας κ. Σωτήριος, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί αυτοπροσώπως. Στην τελετή αποφοίτησης προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος, ενώ παρευρέθηκαν οι Μητροπολίτες Βοστώνης κ. Μεθόδιος, Αγίου Φραγκίσκου κ. Γεράσιμος και της Αντιοχειανής Ορθόδοξης Επισκοπής Νέας Αγγλίας κ. Ιωάννης.

tzakhs2

Απεφοίτησαν από το Ελληνικό Κολέγιο 20 φοιτητές και φοιτήτριες, ενώ από την Θεολογική Σχολή 33 εκ των οποίων οι 20 έλαβαν το πτυχίο Master of Divinity το οποίο είναι ιερατικής κατευθύνσεως και οδηγεί τους κατόχους του στην ιεροσύνη.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η γενική πρόξενος της Ελλάδος στη Βοστώνη κ. Ιφιγένεια Καναρά, η οποία τόνισε «τον απαράμιλλο πλούτο της ελληνικής γλώσσας» και απευθυνόμενη στους αποφοιτούντες είπε «για μια ακόμη φορά από αυτό το βήμα αυτό σας καλώ να συνεχίσετε να μελετάτε. Την ελληνική γλώσσα ως αναγκαίο εργαλείο για την επιστήμη και την καριέρα σας, αλλά ταυτόχρονα ως αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνισμού και βεβαίως της ελληνορθόδοξης παράδοσης. Και μιλώντας για Ελληνισμό να ξεκαθαρίσω ότι, έξω από κάθε εθνικιστικό πλαίσιο, αναφέρομαι στον Ελληνισμό ως την ιστορική και πολιτιστική σάρκα της Ορθοδοξίας».

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer