Μια εμβληματική προσωπικότητα της ιταλικής μεραρχίας Aqui, ο 95χρονος σήμερα Giuseppe Banincasa, τιμήθηκε σήμερα το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο "Ο Κέφαλος", από τον Αντιστασιακό σύλλογο Βορείου και Νοτίου Ιταλίας
Τιμήθηκε σήμερα μια εμβληματική προσωπικότητα της μεραρχίας Aqui…
Κοινωνία
29/08/2016 | 19:15

Της Γιάννας Κουλουμπή

Μια εμβληματική προσωπικότητα της ιταλικής μεραρχίας Aqui, ο 95χρονος σήμερα Giuseppe Banincasa, τιμήθηκε σήμερα το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο “Ο Κέφαλος”, από τον Αντιστασιακό σύλλογο Βορείου και Νοτίου Ιταλίας και συγκεκριμένα τους Angelo Ficarra και Catia Costanzo Boschieri, που βρέθηκαν στο νησί μας για αυτόν ακριβώς το λόγο. Ο Γιώργος Γιαννάτος, όπως ήταν το όνομα που του έδωσαν τότε στη χώρα μας για να ενταχθεί στον ΕΛΑΣ, όχι μόνο δεν ξεχνά την Κεφαλονιά και τον τρόπο που τον αντιμετώπισαν οι Κεφαλλονίτες, αλλά κάθε φορά που βρίσκεται εδώ θυμάται με συγκίνηση γεγονότα και στιγμές που τον έχουν δέσει άρρηκτα με την Κεφαλονιά και την ιστορία της.

Στην σεμνή τελετή βρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος κ. Ευάγγελος Κεκάτος, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως για τον σκοπό της τελετής παρατάθηκε και η έκθεση “Παραλληλι…ζω” της Ρανιώς Σαρρή, έργα της οποίας φαίνονται στις φωτογραφίες.

Αξίζει: Ο Giuseppe Banincasa τιμήθηκε πέρυσι και από τον Δήμο Κεφαλλονιάς.

aqui (1) aqui (2) aqui (3) aqui (4) aqui (5) aqui (6) aqui (7) aqui (8) aqui (9) aqui (10) aqui (11) aqui (12) aqui (13) aqui (14) aqui (15) aqui (16) aqui (17) aqui (18) aqui (19) aqui (20)

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer