Ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Κεφαλληνίας-Ιθάκης μίλησε για την κίνηση τις ημέρες του Πάσχα, αλλά και το τι περιμένουμε ενόψει των καλοκαιρινών διακοπών
Τιμοθεάτος: «Είμαστε αισιόδοξοι για το Καλοκαίρι»
Τουρισμός
04/05/2016 | 15:07

Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η κίνηση στα νησιά του Ιονίου ενόψει των εορτών του Πάσχα, ενώ αισιοδοξία κατακλύζει τους επιχειρηματίες των νησιών για την Καλοκαιρινή σεζόν. Ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Κεφαλληνίας-Ιθάκης κ. Γεράσιμος Τιμοθεάτος μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» για το πώς κινήθηκε η εκεί αγορά, αλλά και το τι περιμένουν ενόψει των καλοκαιρινών διακοπών.

«Υπήρχε αρκετός κόσμος στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Συνέπεσε και με την έναρξη πτήσεων τσάρτερ απ’ το εξωτερικό και γενικά ήταν πολύ καλή η σεζόν του Πάσχα. Ο κόσμος μοιράστηκε σε όλη τη Κεφαλονιά, Έλληνες και ξένοι.
Τον Ιούνιο τα πράγματα θα είναι λίγο πεσμένα. Είμαστε όμως αισιόδοξοι για το Καλοκαίρι. Ο τουρισμός είναι ευαίσθητο προϊόν και ανά πάσα στιγμή μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα.
Κεφαλονιά και Ιθάκη επιλέγουν κυρίως τουρίστες από το βορρά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τιμοθεάτος.

Για να συμπληρώσει, «στην έκθεση του Βερολίνου επιβεβαιώσαμε τις πολλές κρατήσεις που θα έχουμε για τη σεζόν.
Η ακτοπλοϊκή γραμμή Πάτρα – Κεφαλονιά θα παίξει σημαντικό ρόλο και φυσικά βοηθάει».

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι και τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου είχαν μεγάλη επισκεψιμότητα.  «Απ’ όσο γνωρίζω η Κέρκυρα πήγε πολύ καλά. Σε όλο αυτό βοήθησε και η διαφημιστική καμπάνια που έκανε η Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων και από τα στοιχεία που μας έχουν στείλει περίπου 1.267.000 είδαν την καμπάνια μας.
Οι τιμές μας έχουν μείνει παγωμένες παρόλες τις αυξήσεις του ΦΠΑ και των παγίων που υπάρχουν» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τιμοθεάτος.

Ενώ, όσον αφορά το κομμάτι του «all inclusive» (δηλ. πακέτο που προσφέρει κυρίως διαμονή και φαγητό σε μια τιμή), ο κ. Τιμοθεάτος ανέφερε «δεν πρέπει να τρομάζει την αγορά το all inclusive. Ίσα, ίσα που είναι κάτι που το ζητάμε. Κάποιος που έρχεται και ξέρει τι θα πληρώσει για τον ύπνο και το φαγητό του , έχει χρήματα για να χαλάσει σε άλλα αγαθά. Έτσι, κάνει καλύτερα τον προϋπολογισμό του. Αυτό εξυπηρετεί κυρίως τις οικογένειες. Στην Κεφαλονιά τα all inclusive βέβαια, δεν είναι πάρα πολλά».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως βάσει μιας καινούριας έρευνας, στις δέκα καλύτερες περιοχές ξενοδοχείων, οι οχτώ είναι ελληνικές.

Πηγή: stokokkino.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer