Τη Δυτική Ελλάδα επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Βασίλης Έξαρχος
Τις 10.751 φτάνουν οι δηλώσεις ζημιάς στις Π.Ε. Αχαΐας, Ζακύνθου, Ηλείας, Κεφαλονιάς και Κορινθίας
Οικολογία
18/11/2014 | 10:03

Τη Δυτική Ελλάδα επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Βασίλης Έξαρχος. Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Παναιγιάλειου Ένωσης Συνεταιρισμών, στις περιοχές ευθύνης του Υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στην Πάτρα το 2014 έγιναν 10.751 δηλώσεις ζημιάς που κατανέμονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως εξής: Π.Ε. Αχαΐας 2.616, Π.Ε. Ζακύνθου 39, Π.Ε. Ηλείας 3.863, Π.Ε. Κεφαλονιάς 79, Π.Ε. Κορινθίας 4.154. Σε πανελλαδικό επίπεδο τα μέχρι σήμερα στοιχεία του ΕΛΓΑ δείχνουν ότι οι ζημιές το 2014 είναι οι μεγαλύτερες που έχουν σημειωθεί την τελευταία 3ετία.

Επίσης, κατά την επίσκεψή του ο κ. Έξαρχος στον Α.Σ. Καλαβρύτων έκανε γνωστή την απόφαση της Διοίκησης του Οργανισμού να προχωρήσει η εφαρμογή προγράμματος ενεργητικής προστασίας και για τη ζωική παραγωγή με την επιχορήγηση των εμβολίων για ασθένειες που καλύπτονται από τον Κανονισμό Ασφάλισης Ζωικού κεφαλαίου.

«Έχουμε προτείνει την τροποποίηση του Νόμου ώστε να μπορούν να καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ δαπάνες για τον εμβολιασμό των ζώων. Ο στόχος είναι διπλός, πρώτον να προστατευτούν οι κτηνοτρόφοι και δεύτερον να αποφύγει ο ΕΛΓΑ τις πληρωμές αποζημιώσεων για ασθένειες που μπορούν να αντιμετωπιστούν με συστηματικούς εμβολιασμούς. Συγχρόνως πρέπει να αξιοποιηθούν πλήρως και άλλοι εθνικοί και κοινοτικοί πόροι για την εφαρμογή όλων των προγραμμάτων πρόληψης για τις ασθένειες που δεν καλύπτονται από τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ, έτσι ώστε η κάλυψη της ζωικής παραγωγής να είναι πλήρης, σε μία περίοδο που η κτηνοτροφία μπορεί να αποτελέσει ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Έξαρχος.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer