Από τις 15 Ιουνίου μια εντελώς διαφορετική εικόνα του ιστορικού κέντρου του Αργοστολίου θα έχουν την ευκαιρία να αντικρύσουν οι πολίτες του νησιού.
Αλλάζει όψη το Αργοστόλι -Πως προτείνεται να διαμορφωθεί [εικόνες + βίντεο]
Κοινωνία
28/04/2017 | 11:32

Όπως το είχαμε προαναγγείλει, το θέμα που προσέλκυσε περισσότερο το ενδιαφέρον στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ήταν εκείνο της τροποποίησης του κανονισμού των κοινόχρηστων χώρων του δήμου Κεφαλλονιάς, με αφορμή και την ανάπλαση στο ιστορικό κέντρο του Αργοστολίου.

Ήδη το προηγούμενο διάστημα είχαν γραφεί και ακουστεί αρκετά, με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων του Δήμου, κ. Διονύση Λυκούδη, να ανοίγει δημόσια τη συζήτηση μέσα από ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Ουσιαστικά το ζήτημα είναι η εικόνα που θα έχει τόσο η Πλ. Βαλλιάνου και η οδός Π. Βαλλιάνου με την ευκαιρία των αναπλάσεών τους  όσο και άλλοι κοινόχρηστοι χώροι μελλοντικά. Εξάλλου, όλοι παραδέχονται ότι η κατάσταση είχε λίγο… ξεφύγει και ο καθένας είχε την αίσθηση ότι μπορούσε να κάνει ό, τι θέλει.

Από τα λεγόμενα του κ. Λυκούδη λοιπόν χθες, που ήταν και ο εισηγητής του συγκεκριμένου θέματος, θα έχουμε σημαντικές κινήσεις με κατεύθυνση προς τον ευπρεπισμό και την αισθητική αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων.  Έτσι, απαγορεύονται τα έπιπλα και τα ψυγεία πάνω στην πλ. Βαλλιάνου (φυσικά μιλάμε για τα έπιπλα αποθήκευσης , όχι για τα τραπεζοκαθίσματα), καθώς και οι διαφημιστικές πινακίδες οποιουδήποτε είδους. Το μοναδικό που θα επιτρέπεται θα είναι ένα αναλόγιο για κάθε επιχείρηση, συγκεκριμένου μεγέθους, με τα προϊόντα και τις τιμές της επιχείρησης.

Και ο φωτισμός αλλάζει, αφού θα πρέπει να ξεχάσουμε τα αιωρούμενα καλώδια που κρέμονταν από τα δέντρα, καθώς και τις παρεμβάσεις που παράνομα γίνονταν από τις επιχειρήσεις στην πλατεία για να «περαστούν» καλώδια κλπ. Ο κ. Λυκούδης ενημέρωσε πως η νέα πλατεία θα έχει εννέα κεντρικούς στύλους, που θα παράγουν 20πλάσια ποσότητα φωτός σε σχέση με το παρελθόν. Πέρα από αυτό, περί τα 50 φωτιστικά σώματα παράλληλα με τα κράσπεδα θα φωτίσουν όλα τα καταστήματα.

Το θέμα της σκίασης επίσης αλλάζει, αφού πλέον θα υπάρχουν  ομοιόμορφες ομπρέλες, χρώματος γκρι για όλη την πλατεία Βαλλιάνου.  Στην οδό Π. Βαλλιάνου δεν θα τοποθετηθούν ομπρέλες, αφού θα χρησιμοποιηθούν τα σκίαστρα που θα είναι εξαρτώμενα από τα ίδια τα καταστήματα.

Σημαντικό είναι ακόμη να αναφερθεί ότι ο Αντιδήμαρχος είχε τις προηγούμενες ημέρες συνάντηση με ιδιοκτήτες ακινήτων του μεγάρου Αμπατιέλου, ενημερώνοντας τους ότι στο πλαίσιο του ευπρεπισμού του κέντρου της πόλης θα βαφτούν εξωτερικά  τα κτίρια του Δημαρχείου και της Περιφέρειας, όμως απαιτείται και οι ίδιοι να προβούν στις απαραίτητες παρεμβάσεις στα δικά τους ακίνητα, ώστε να υπάρχει ομοιομορφία.

Όλα τα παραπάνω θα δώσουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα του ιστορικού κέντρου του Αργοστολίου, ενώ οι τροποποιήσεις αυτές θα ισχύσουν και για το Ληξούρι και για την περιοχή της παραλιακής, για την οποία όμως αρμόδιο είναι το Λιμενικό Ταμείο.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer