Με ιδιαίτερη χαρά λοιπόν, ο κόσμος υποδέχτηκε τον Θρόνο της Παναγίας στο Αργοστόλι.
Το Αργοστόλι εόρτασε λαμπρά την Παναγία την Δραπανιώτισσα
Εκκλησία
24/09/2016 | 21:25

Της Γιάννας Κουλουμπή

Φωτορεπορτάζ // Γιάννης Πρασσίδης

 

Το Αργοστόλι εόρτασε λαμπρά την Παναγία την Δραπανιώτισσα με την λιτανεία, από τον ομώνυμο ναό στον Δράπανο και μέσω της ολοκληρωμένης πλεόν γέφυρας De Bosset, στο Αργοστόλι με κατάληξη στον Άγιο Σπυρίδωνα.
Της Λιτάνευσης προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Δημήτριος πλαισιωμένος από ιερείς και ψαλτάδες της νήσου. Την ιερά πομπή συνόδευε η φιλαρμονική της ΚΕΔΗΚΕ “Διονύσιος Λαυράγκας”, το Λύκειο Ελληνίδων Παράρτημα Αργοστολίου, οι πρόσκοποι Αργοστολίου και αρκετοί πιστοί.
Με ιδιαίτερη χαρά λοιπόν, ο κόσμος υποδέχτηκε τον Θρόνο της Παναγίας στην Σησιώτισσα, όπου έγινε η πρώτη στάση της λιτανείας, παρουσία βέβαια σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας του τόπου μας.
Οι πιστοί ακολούθησαν την Παναγία κατά το πέρασμά της από την παραλιακή του Αργοστολίου μέχρι το Λιμεναρχείο, από εκεί στην κεντρική πλατεία της πόλης και αμέσως μετά στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα.
Μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη επικράτησαν σε όλη την διάρκεια της διαδρομής, ενώ όλα κύλισαν ομαλά και με τη δέουσα εκκλησιαστική τάξη προς χάριν της Πολιούχου του Αργοστολίου. Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος, Αλέξανδρος Παρίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Μάκης Παπαναστασάτος, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., Άγγελος Κωνσταντάκης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Νίκος Ανουσάκης, ο Πρόεδρος της Διαδημοτικής, Διονύσης Κοκκόσης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου, Λούκας Νιφοράτος, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας.
Η εικόνα θα επιστρέψει στο Δράπανο την 1η Οκτώβρη περνώντας και πάλι από τη γέφυρα.
Χρόνια Πολλά! Και του χρόνου!

drapaniwtissa-1 drapaniwtissa-2 drapaniwtissa-3 drapaniwtissa-4 drapaniwtissa-5 drapaniwtissa-6 drapaniwtissa-7 drapaniwtissa-8 drapaniwtissa-9 drapaniwtissa-10 drapaniwtissa-11 drapaniwtissa-12 drapaniwtissa-13 drapaniwtissa-14 drapaniwtissa-15 drapaniwtissa-16 drapaniwtissa-17 drapaniwtissa-18 drapaniwtissa-19 drapaniwtissa-20 drapaniwtissa-21 drapaniwtissa-22 drapaniwtissa-23 drapaniwtissa-24 drapaniwtissa-25 drapaniwtissa-26

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer