Προσοχή όμως, γιατί θεωρούμε ότι ο κόσμος βλέπει, καταλαβαίνει, παρακολουθεί και βγάζει τα συμπεράσματά του για όλους
Το θράσος της Αντιπολίτευσης… στο Δημοτικό Συμβούλιο
Πολιτική
03/03/2017 | 20:50

Κάθε φορά που συγκαλείται το δημοτικό συμβούλιο, ο φόβος της Αντιπολίτευσης έχει γίνει η «ποσότητα» των θεμάτων της ημερησίας διάταξης, αφού η Δημοτική Αρχή έχει αποδείξει ότι δύναται να «περάσει» πολλά και σημαντικά θέματα με μία μόνο συνεδρίαση, χωρίς διακοπές και αναβολές. Κάτι παρόμοιο έγινε και στο τελευταίο συμβούλιο, όπου τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν συνολικά 44… (μαζί με τα εκτός ημερησίας).

Από μόνο του αυτό αποτελεί μια αναμφισβήτητη επιτυχία της παρούσης Δημοτικής Αρχής, η οποία καταφέρνει να προχωρά σύντομα όλα τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία της Κεφαλλονιάς, ειδικά όταν πρόκειται για εκείνα που δεν χωρούν αναβολές και καθυστερήσεις.

Επιτυχία είναι ακόμη:

  1. Η έγκριση σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης και υποβολής αίτησης χρηματοδότησης για την προμήθεια και εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος μείωσης διαρροών του δικτύου ύδρευσης Αργοστολίου
  2. Η αναχρηματοδότηση των ήδη συναφθέντων δανείων του Δήμου Κεφαλλονιάς με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ώστε να είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση με τα δάνεια που «κληρονόμησε» ο Δήμος Κεφαλλονιάς από τους πριν τον «Καλλικράτη» Δήμους. Ας σημειωθεί εδώ ότι η Δημοτική Αρχή Παρίση δεν πήρε κανένα δάνειο από το 2011 μέχρι και σήμερα, ούτε ένα ευρώ…! Σκεφτείτε όμως τι συνέβαινε στο παρελθόν με τις «μαύρες τρύπες» και τα δάνεια που κάποιοι έπαιρναν όχι απλώς για να κάνουν έργα, αλλά και για να πληρώνουν υπαλλήλους….!
  3. Η έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και υποβολής αίτησης χρηματοδότησης για έργα περιβαλλοντικής αναβάθμισης ΧΥΤΥ Κεφαλονιάς, όπως και η προμήθεια εξοπλισμού για τον ίδιο λόγο.
  4. Η έγκριση φακέλου του έργου «Τεχνική μελέτη περιβαλλοντικής αποκατάστασης χώρου ανεξέλεγκτης διάθεσης αποβλήτων (Χ.Α.Δ.Α.) στη θέση Βορράτο στην Παλική.
  5. Η έγκριση προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στο Δήμο Κεφαλλονιας, την Π.Ι.Ν. – Π.Ε. Κεφαλλονιάς και τον Αθλητικό Όμιλο Πρόννων για την υλοποίηση του έργου «Εκσυγχρονισμός, βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων γηπέδου Σκάλας της Δ.Ε. Ελειού – Πρόννων».
  6. Η χωροθέτηση του Σχολικού Συγκροτήματος στο οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Κεφαλλονιάς «ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΛΙΚΗΣ». Για το θέμα θα υπάρξει ειδική συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών την ερχόμενη εβδομάδα.
  7. Η έγκριση παράτασης εργασιών για την εναλλακτική διαχείριση και ανακύκλωση των αποβλήτων (μπαζών) από κατεδαφίσεις κτιρίων ή τμημάτων αυτών και κάθε άλλης εργολαβίας, την οποία είχε ψηφίσει στο παρελθόν και τμήμα της Αντιπολίτευσης, αλλά τώρα ξαφνικά άλλαξε γνώμη και επιθυμεί να κάνει πολιτική άνευ αντικειμένου επενδύοντας για άλλη μια φορά στον λαϊκισμό. Ελπίζουμε μόνο με αυτές τις πρακτικές να μην έχουμε στο μέλλον προβλήματα με τους εργολάβους στα έργα που ξεκινούν τώρα στο Ληξούρι, αφού αυτοί έχουν την υποχρέωση να κάνουν την ανακύκλωση των μπαζών και όχι ο Δήμος…

Για όλα τα παραπάνω η Αντιπολίτευση, αν κάποιος παρακολουθήσει τις τοποθετήσεις των μελών της, βρήκε τους πιο απίθανους λόγους και τρόπους να ασκήσει κριτική. Απλώς για να πει κάτι… Συγνώμη, αλλά αυτό δεν είναι φυσιολογικό!

Εννοείται πως η αντιπολίτευση ως πολιτικό γεγονός αποτελεί κέρδος για την εκάστοτε Δημοτική Αρχή, γιατί είναι ένας έμμεσος έλεγχος των πράξεών της. Όμως, η Αντιπολίτευση που τελευταία έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα δημοτικά συμβούλια της Κεφαλλονιάς, εκτός σπανίων εξαιρέσεων, είναι λίγη και έχει θράσος. Γιατί «βαπτίζει» το άσπρο μαύρο, γιατί καθυστερεί την εξέλιξη του συμβουλίου άνευ λόγου και αιτίας, γιατί λαϊκίζει επικίνδυνα για θέματα που μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνα για την οικονομία του νησιού ( βλ. μπάζα στον Άγιο Αντώνη), γιατί έχει αλαζονεία χωρίς να παράγει έργο, γιατί φοβάται… Φοβάται μήπως η Δημοτική Αρχή Παρίση αποδειχθεί παραγωγική και ικανή για την πρόοδο της Κεφαλλονιάς. Αυτός  ο φόβος πολλές φορές δεν την αφήνει να δει καθαρά τα πράγματα, ούτε να παραδεχτεί τα «καλά» της Δημαρχίας Παρίση ( δεν είναι δυνατόν όλα να είναι «μαύρα»), με αποτέλεσμα να αποδεικνύεται θρασύτατη στην κριτική της συνολικά…

Προσοχή όμως, γιατί θεωρούμε ότι ο κόσμος βλέπει, καταλαβαίνει, παρακολουθεί και βγάζει τα συμπεράσματά του για όλους. Και τους πονηρούς και τους αγαθούς και αυτούς που προσπαθούν για το καλό της Κεφαλλονιάς και αυτούς που παρακαλούν να αποτύχει η Δημοτική Αρχή και εν τέλει τους πάντες…

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer