Στην επίσημη παρουσίαση του κεφαλλονίτικου πρωινού, οι κεφαλλονίτικες παραδοσιακές συνταγές είχαν την τιμητική τους.
Το Κεφαλλονίτικο πρωινό στη HO.RE.CA.
Πρωτοσέλιδα
15/02/2017 | 19:23

Η Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης αποδέχθηκε την πρόσκληση από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και του κ. Γεωργίου Πίττα, εμπνευστή του Ελληνικού πρωινού, για να συμμετέχει στο περίπτερο του, ως τιμώμενη περιοχή στην έκθεση HO.RE.CA. που πραγματοποιήθηκε από 10 μέχρι και 13 Φεβρουαρίου στο Metropolitan Expo στη Αθήνα.

Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στην επίσημη παρουσίαση του κεφαλλονίτικου πρωινού, οι κεφαλλονίτικες παραδοσιακές συνταγές είχαν την τιμητική τους. Η στραπατσάδα, η τυρόπιτα και κρεατόπιτα  με το παραδοσιακό κεφαλλονίτικο φύλο, οι δίπλες, τα σπερνά, η ριγανάδα, τα τυροκομικά και παραδοσιακά προϊόντα καθώς και άλλες γλυκές και αλμυρές απολαύσεις, αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές και τον ενθουσιασμό από τους αρμόδιους φορείς αλλά και από  κοινό που επισκέφθηκε το περίπτερο μας.

Αυτός ο γαστρονομικός πλούτος που έχουν και τα νησιά μας, πρέπει να προσφερθεί στα ξενοδοχεία μας δίνοντας την δυνατότητα στον επισκέπτη να τα γνωρίσει και να τα γευτεί από το πρωινό του ώστε να συμβάλουμε καθοριστικά στη διαμόρφωση της πολιτιστικής ταυτότητας και της τουριστικής φυσιογνωμίας του τόπου μας.

Το σταντ μας επισκέφθηκαν η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ιονίων Νήσων κος Σπύρος Γαλιατσάτος, ο Αντιδήμαρχος Κεφαλονιάς κος Λυκούδης Διονύσης, ο πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε. κος Τσακίρης Γεώργιος, ο υπεύθυνος του προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό» του Ξ.Ε.Ε. κος Γεώργιος Πίττας, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου «Κράνη» κος Σταύρος Σπαθής και πλήθος συμπατριωτών μας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Ξ.Ε.Ε. για την δωρεάν παραχώρηση του περιπτέρου, τους τοπικούς παραγωγούς  για τις μεγάλες εκπτώσεις που έγιναν στα προσφερόμενα προϊόντα, την Kefallonian Lines για την δωρεάν μεταφορά από και προς την Κυλλήνη την Mythos Catering για την παραχώρηση εξοπλισμού.  Ιδιαίτερο Κεφαλονίτικο χρώμα έδωσε κατά την παρουσίαση του πρωινού ομάδα παιδιών από την Κεφαλληνιακή Αδελφότητα Πειραιά που πρόθυμα ανταποκρίθηκαν στο αίτημα μας.  Τέλος η παρουσία μας δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την πολύτιμη βοήθεια από την Λέσχη Γαστρονομίας Κεφαλονιάς  όπου με τον επικεφαλής της κο Ανδρέα Παντελιό επιμεληθήκαμε  την όλη παρουσίαση.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer