Εξαιτίας αυτή τη φορά της καθίζησης του δρόμου προς το λιμάνι του Πίσω Αετού.
Το ΚΚΕ καταγγέλλει το νέο αποκλεισμό της Ιθάκης
Πολιτική
28/02/2015 | 09:43

Η ΚΟΒ Ιθάκης του ΚΚΕ καταγγέλλει τον νέο αποκλεισμό της Ιθάκης, εξαιτίας αυτή τη φορά της καθίζησης του δρόμου προς το λιμάνι του Πίσω Αετού. Ο μόνιμος ακτοπλοϊκός αποκλεισμός του νησιού, η ανυπαρξία μέτρων αντισεισμικής θωράκισης προστασίας, η χρόνια υποβάθμιση των υποδομών που αφορούν τις λαϊκές ανάγκες, η απουσία αντιπλημμυρικής προστασίας αποτελούν ένα εκρηκτικό μείγμα σε βάρος των κατοίκων της Ιθάκης. Όλα τα προηγούμενα έχουν κοινή «μήτρα», το δρόμο ανάπτυξης υπέρ των καπιταλιστικών κερδών που διαχρονικά ακολουθούν οι κυβερνήσεις. Εκφράζουν την «επιλεξιμότητα» της ΕΕ.
Ειδικά για την καθίζηση του δρόμου το ΚΚΕ είχε έγκαιρα προειδοποιήσει για τα προβλήματα πού υπήρχαν από κατασκευής (ανυπαρξία κανονικής μελέτης που να παίρνει υπόψη την ιδιομορφία του εδάφους. Ήταν αναμενόμενο ένας δρόμος που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε πρόχειρα για να εξυπηρετήσει τα εφοπλιστικά συμφέροντα της προσέγγισης του πλοίου στον Πίσω Αετό, δεν θα άντεχε στο βάρος της κίνησης των μεγάλων φορτηγών. Ο ίδιος δρόμος είχε ξαναπαρουσιάσει προβλήματα δύο ακόμη φορές στο παρελθόν όπου κάθε φορά αντί να γίνεται σοβαρή μελέτη και αποκατάσταση των ζημιών πρόβαλαν προσχήματα και δικαιολογίες όπως π.χ να δοθεί γρήγορα στη χρήση ή ότι δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα για τόσο μεγάλο έργο κ.α με αποτέλεσμα να γίνονταν πάντα κάτι λιγότερο από αυτό που έπρεπε. Έτσι και σήμερα μετά την καθίζηση κομματιού του οδοστρώματος δόθηκε εντολή από τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης σε εργολάβο να αρχίσει το «μπάζωμα» άμεσα και στη συνέχεια την τσιμεντόστρωση του, χωρίς την παρουσία μηχανικού χωρίς μελέτη. Μια από τα ίδια δηλαδή και από την καινούργια Περιφερειακή Αρχή που συνεχίζει στα χνάρια της προηγούμενης αρχής. Με μειωμένα έως μηδενικά τα κονδύλια για έργα υποδομής χρηματοδοτεί έργα που εξυπηρετούν τα επιχειρηματικά και εφοπλιστικά συμφέροντα και βάζει στα αζήτητα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος και της ζωής του λαού.
Η ΚΟΒ Ιθάκης του ΚΚΕ απαιτεί την άμεση σύνταξη μελέτης με ευθύνη της περιφέρειας για το έργο και χρηματοδότηση και άμεση εκτέλεσή του από τα κονδύλια της πολιτικής προστασίας. Καλεί δε τον Υπουργό Ναυτιλίας να παρέμβει ώστε άμεσα να γίνεται η προσέγγιση των F/B Ιόνιο Πέλαγος και Νήσος Κεφαλονιά στο λιμάνι στο Βαθύ.
Καλούμε το λαό της Ιθάκης σε διεκδίκηση :
– Για άμεση αποκατάσταση των ζημιών με σύγχρονη μελέτη και επίβλεψη μηχανικών.
– Έκτακτη κρατική ενίσχυση του Δήμου για την αντιμετώπιση ζημιών από καιρικά φαινόμενα
– Προσέγγιση των καραβιών στο λιμάνι στο Βαθύ .
Βαθύ 27/2/2015
ΚΟΒ Ιθάκης του ΚΚΕ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer