Ο Σύλλογος Γονέων του Γενικού Λυκείου Ληξουρίου ζητα λύσεις για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου
Το Λύκειο Ληξουρίου ανοίγει, τα προβλήματα παραμένουν στο σύνολό τους!
Κοινωνία
03/09/2014 | 10:20

Τα γεγονότα πρώτα: Στις 17 Ιουνίου 2014, ο Δήμαρχος έρχεται στο Λύκειο Ληξουρίου και μετά από συζήτηση με Διευθυντή- Σύλλογο Γονέων – καθηγητές και παρόντος του Γιώργου Κατσιβέλη, δεσμεύεται:

1. Να μεριμνήσει για την περίφραξη με κατάλληλο τρόπο από τη μεριά της θάλασσας και μάλιστα με ανεμοπετάσματα  ύψους τριών μέτρων .

2. Να κατασκευάσει δύο υπαίθρια γήπεδα , μπάσκετ και βόλεϊ , στον ελεύθερο χώρο έξω από την περίφραξη του Λυκείου, ώστε να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν και οι δημότες καθώς και οι επισκέπτες-τουρίστες το καλοκαίρι.

3. Να φέρει την προκατασκευή που θα στεγάσει το κυλικείο του σχολείου.

4. Να διερευνήσει το ενδεχόμενο προμήθειας μιας αίθουσας πολλαπλών χρήσεων για τις ανάγκες των σχολείων του Ληξουρίου που έχουν βρεθεί εκτός εγκαταστάσεων.

Ένα περίπου μήνα μετά, στις 14 Ιουλίου, βλέποντας ότι τίποτα δεν έχει γίνει, προσπαθήσαμε με ερωτήματα που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο να ανακινήσουμε το θέμα των σχολείων μαζί με άλλα φλέγοντα για το Ληξούρι θέματα.

Φτάσαμε στις 20 Αυγούστου, για να εμφανιστούν στο Λύκειο Ληξουρίου και να συναντηθούν με το διευθυντή του Λυκείου κ. Ρίζο, δύο υπεύθυνοι του Ο.Σ.Κ και ως εκπρόσωπος του Δήμου ο μηχανικός κ. Δημήτρης Μεσσάρης. Στη συνάντηση αυτή, ο Λυκειάρχης έλαβε τις παρακάτω διαβεβαιώσεις:

1. Η αίθουσα-κυλικείο θα παραδοθεί στις 6 Σεπτεμβρίου (μια χαρά ακούγεται).

2. Είναι στις προθέσεις του ΟΣΚ να κατασκευάσει ένα στέγαστρο διαστάσεων πέντε επί έξι ή κάτι τέτοιο – δεν διευκρίνισαν ακριβώς. Αποκλείστηκε το ενδεχόμενο προμήθειας ή κατασκευής αίθουσας πολλαπλών χρήσεων.

3. Είναι στις προθέσεις τους να κατασκευάσουν ανεμοπετάσματα προς το μέρος της θάλασσας, χωρίς να διευκρινίσουν το πότε.

4. Είναι στις προθέσεις του Δήμου να κατασκευάσει τα γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ δίπλα στις αίθουσες και έξω από την περίφραξη, χωρίς πάλι να διευκρινισθεί το πότε θα συμβεί αυτό.
Στο μεταξύ, το θέμα της επισκευής ή κατεδάφισης των σχολικών κτισμάτων που έχουν υποστεί ζημιά , έχει επιστρέψει στον ΟΣΚ, ο οποίος είχε εξαρχής δηλώσει αδυναμία εκτέλεσης εργασιών ή μελετών.

Έχουμε χορτάσει από τις καλές προθέσεις:
Του Δήμου για τα έργα που παραπάνω αναφέρθηκαν.
Του Υπουργείου Υποδομών που πήρε το φάκελο από τον ΟΣΚ και τον έδωσε στην ΥΑΣ για να επιταχύνει τις διαδικασίες, για να ξαναγυρίσουμε στον ΟΣΚ.
Του Υπουργείου Παιδείας που – υποτίθεται τουλάχιστον – πιέζει για λύσεις.

Είναι φανερό ότι δεν πρόκειται να ξεκινήσει καμιά επισκευή μέσα στους επόμενους μήνες και δεν είναι στις προθέσεις μας να αναζητήσουμε ευθύνες παίζοντας πινγκ-πονγκ με τις αρμοδιότητες. Μας ενδιαφέρει η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Για το λόγο αυτό λοιπόν ζητούμε:

Να διατεθούν τα απαραίτητα κονδύλια από το Δήμο για την εξασφάλιση όσων συμφωνήθηκαν στις αρχές του καλοκαιριού.
Να μας πληροφορήσουν ποιος από τους δημοτικούς αξιωματούχους «κυνηγά» το θέμα της επισκευής και σε τι φάση βρίσκεται.

Δεν συμμεριζόμαστε πια την δικαιολογία «να μη δώσουμε τόσα χρήματα για κάτι προσωρινό» αφού από πουθενά δεν υπάρχει φως για μόνιμη λύση.

 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Ληξουρίου

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer