Ένα μίνι αφιέρωμα του Marinetime για τα λιμάνια μας.
Το παρόν και το μέλλον των Ελληνικών Λιμανιών» Κεφαλονιά και Ιθάκη
Τουρισμός
02/07/2015 | 14:49

Ως αυθεντικοί Ομηρικοί Προορισμοί η Κεφαλονιά και η Ιθάκη πάντα έχουν στην ιστορική τους κληρονομιά την αύρα της Οδύσσειας αλμύρας, του ταξιδιωτικού πόθου, τη μαγεία του προορισμού και την επιθυμία να αγκαλιαστείς από τα αριστοτεχνικά προστατευμένα από τη φύση Λιμάνια τους, τους ρομαντικά όμορφους κόλπους και τους μαγευτικά μυστηριώδεις όρμους τους.
Πατρίδες Ναυτικών, Καραβοκύρηδων, Ευεργετών, Καλλιτεχνών, Μεταναστών και Ποιητών, τα δύο πανέμορφα Νησιά στο κέντρο του Ιονίου ζυγίζουν νωχελικά το πέλαγος με φυσικό καντάρι το μεγαλοπρεπή Αινήσειο Δία στην καρδιά της Κεφαλονιάς και ισορροπούν μύθους, ιστορίες, παραδόσεις, ταξίδια και ταξιδιωτικές συγκινήσεις.
Μια εγκάρδια αγκαλιά φιλόξενης υποδοχής τα Λιμάνια των Νησιών μας , με νοερό Οικοδεσπότη το αρχοντικό Αργοστόλι προσκαλεί κάθε μικρό ή μεγάλο πλεούμενο να «δέσει» στο όνειρο του Νίκου Καββαδία, που «…χόρευε στο φτερό του καρχαρία…» στο ποίημα του «Γυναίκα» , σαν συμβολικό τρόπο γραφής, ότι δεν υπάρχουν δυσκολίες που να μην τις διασκεδάζουμε, να μην τις αντιμετωπίζουμε και ταυτόχρονα να μην τις μεταλλάσουμε δημιουργικά.
Ταξιδιώτης ζωής, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς, κ.Αλέξανδρος Παρίσης θέτει σε αυστηρή προτεραιότητα την ανάπτυξη των Λιμανιών του Νησιού, καθιστώντας πόλο διεθνούς έλξης το Νησί, κυρίως στο θαλάσσιο Τουρισμό Κρουαζιέρας, Γιώτιγκ και Ιστιοπλοΐας .
Με στοχευμένες παρουσίες, μέσω του Α/Δημάρχου Τουρισμού κ.Ευάγγελου Κεκάτου, σε όλες τις διεθνείς Sea Trades σε Miami και Ευρώπη, στα Ποσειδώνια και ανάλογες Τουριστικές – Ναυτιλιακές Εκδηλώσεις την τελευταία πενταετία, με αποκλειστικούς Σύμβουλους τα Στελέχη της CTM κ.Κρίση Παλλάση και κ.Πάνο Σωτηρίου και ανάλογο έντυπο και ηλεκτρονικό πληροφοριακό υλικό , η Κεφαλονιά, με 100 και πλέον προσεγγίσεις Κρουαζιεροπλοίων για το 2015, σταθεροποιείται ως διαρκώς ανερχόμενος προορισμός θαλάσσιου Τουρισμού διεθνώς.
Με την επίσημη πλέον συμμετοχή του Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς και Ιθάκης στην Ένωση Λιμένων Ελλάδος, ο Πρόεδρος κ.Γεώργιος Τζωρτζάτος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου, εισέρχονται δυναμικά στην Οικογένεια των Λιμανιών της Ελλάδος, που πρωταγωνιστώντας, διεκδικούν την επιτυχία στο αύριο, επικαιροποιώντας και αναβαθμίζοντας υπηρεσίες και υποδομές, που θα διευκολύνουν ακόμα περισσότερο την προσέγγιση και παραμονή Πλοίων και Επιβατών και στα δύο Νησιά.
Θεσμικός Οικοδεσπότης των Λιμένων μας ο Λιμενάρχης Κεφαλληνίας, Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. κ.Γεώργιος Καλιτσουνάκης, με όλα Μέλη του Λιμενικού Σώματος, που υπηρετούν το Νησί, διευθετούν άριστα όλα τα πολυσύνθετα θέματα αρμοδιότητάς των, εξασφαλίζοντας ασφάλεια, αρμονία και αναπτυξιακή προοπτική για το μέλλον.
Έμπειροι επαγγελματίες αναλαμβάνουν ιδανικά τις πρακτορεύσεις των Κρουαζιεροπλοίων και τις εκδρομικές δραστηριότητες εντός του Νησιού, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των χιλιάδων επιβατών – επισκεπτών, οι οποίοι αναχωρώντας από την Κεφαλονιά έχουν έντονη την επιθυμία σύντομα να επιστρέψουν.
Πολύγλωσσο προσωπικό με επικεφαλής τον προϊστάμενο Τουρισμού κ.Σταύρο Κουρή – Κορκό στο χώρο Υποδοχής Επιβατών του Νέου Λιμενοβραχίονα και μία Δημοτική Τουριστική Επιτροπή, που συνεδριάζει θεματικά συχνά και ενημερώνει έγκαιρα όλους τους σχετικούς με τον Τουρισμό Φορείς και ιδιώτες, για κάθε δυνατή περαιτέρω βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών, αποτελούν διαρκείς παράγοντες φροντίδας και ανάπτυξης.
Μουσεία, Συλλογές, Κήποι, Παραδοσιακά μαγαζιά, μοναδική πολύγευστη γαστρονομία, πολλές και διάφορες εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ειδικές δραστηριότητες και διευκόλυνση των ατόμων με ειδικές ανάγκες είναι μερικές από τις παραμέτρους, που υποστηρίζουν κάθε επισκέπτη – επιβάτη, εγχώριο ή αλλοδαπό.
Ένα εντυπωσιακά πολύπλευρα οργανωμένο πολιτιστικό πρόγραμμα με Εκδηλώσεις, θεματικές δράσεις, εικαστικά γεγονότα, θεατρικές παραστάσεις, αθλητικές δραστηριότητες, ειδικά αφιερώματα και κινηματογραφικό Festival, με την φροντίδα του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κεφαλονιάς (ΚΕΔΗΚΕ) κ.Άγγελου Κωνσταντάκη και των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, έρχονται να καλωσορίσουν τους Τουρίστες μας με μία «χειραψία Πολιτισμού», που επιθυμεί να αφήσει τα ίχνη της βαθιά στη σκέψη τους.
Όλα τα Στελέχη, τα Μέλη, οι Υπηρεσιακοί παράγοντες και εργαζόμενοι της Δημοτικής Αρχής μέσα από ένα «Καλειδοσκόπιο αρμονικής και δημιουργικής Συνεργασίας» είναι η επένδυση πολιτισμού, που προετοιμάζει το Νησί μέσα από το Φίλτρο Φιλοξενίας του Ιονίου, να υποδεχθεί κάθε επισκέπτη «…μαϊνάροντας την άγκυρα της επιθυμίας για αγκυροβόλημα σε ξεχωριστά όμορφους τόπους και ποντίζοντας την στην ψυχή του , για να μην χάνει ποτέ την συναισθηματική του επαφή με το Νησί μας…».
Με αισιοδοξία, θετική προοπτική, εξωστρεφή σχεδιασμό, συνεργασίες και ελπίδα ανάπτυξης, παραβλέπουμε τις όποιες δυσκολίες που σε κεντρικό επίπεδο ταλαιπωρούν την Χώρα μας και προσυπογράφουμε τον επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε στίχο του Καβάφη στην «Ιθάκη», που λέει :
…..Τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπας, τον θυμωμένο Ποσειδώνα μη φοβάσαι, τέτοια στον δρόμο σου ποτέ σου δεν θα βρεις, αν μέν’ η σκέψης σου υψηλή, αν εκλεκτή συγκίνησης το πνεύμα και το σώμα σου αγγίζει.
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας, τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις,αν δεν τους κουβαλείς μες στην ψυχή σου, αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου….
Σύμβολο προόδου κάθε ευλογημένου τόπου το Λιμάνι θα αποτελεί την εγγύηση ανάπτυξης και ευημερίας, που θα καλωσορίζει μέρα και νύχτα Ναυτικούς, Πλοία, Επιβάτες και Ταξιδιώτες εισπράττοντας την ικανοποίηση και χαρά όλων όσων επέλεξαν ή επιλέγουν το καράβι τους , όπως λέει και η παλιά καντάδα του Σπύρου Μαρκάτου, «… την άγκυρα να σηκώσει, να απλώσει τα πανιά και να στρίψει το τιμόνι του για την πανέμορφη Κεφαλονιά….».

Ευάγγελος Κεκάτος
Α/Δήμαρχος Τουρισμού
Δήμου Κεφαλονιάς

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer