Πρόκειται για ένα σύστημα έργων που αλλάζει ριζικά το ιστορικό κέντρο της πόλης.
Το σχέδιο για το «νέο Αργοστόλι»
Δημοφιλή
07/10/2016 | 19:28

Γράφει ο Παναγής Φωκάς

 

Αποτελούσε διακαή πόθο δεκαετιών να αλλάξει όψη το ιστορικό κέντρο του Αργοστολίου. Και όμως, μετά από χρόνια, βρέθηκαν κάποιοι άνθρωποι που έκαναν πράξη τα λεγόμενα τους. Ίσως στην δυσκολότερη οικονομικά περίοδο για την χώρα μας. Στόχος και όραμα λοιπόν είναι το επόμενο διάστημα να αλλάξει ριζικά το ιστορικό κέντρο του Αργοστολίου σε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη.

Πρόκειται για ένα σύνθετο και πρωτότυπο έργο που θα υλοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή και θα περιλαμβάνει την κεντρική πλατεία Βαλλιάνου, την 21η Μαΐου (ο δρόμος που ενώνει την πλατεία με την παραλιακή λεωφόρο), την Ριζοσπαστών, την Ν. Καββαδία (ο δρόμος στο μπαστούνι), την λαχαναγορά δίπλα από τη πρόσφατα ανακαινισμένη Γέφυρα De bosset, την Παν. Βαλλιάνου (ο δρόμος από το αρχαιολογικό μουσείο μέχρι την πλατεία) καθώς και άλλα μικρότερα έργα που θα συνθέτουν το «νέο Αργοστόλι». kleisimo-polis1plateia-telos

Το έργο περιλαμβάνει πεζοδρομήσεις πέριξ των προαναφερόμενων χώρων και τμήματος πέριξ της πλατείας, της Π. Βαλλιάνου αλλάζοντας ουσιαστικά τον τρόπο ζωής και συνηθειών του παρελθόντος.

Οι αναπλάσεις με βάση τις πεζοδρομήσεις και την ενοποίηση πλατειών θα έχουν θετικό αντίκτυπο στην ταλαιπωρημένη εδώ και χρόνια αγορά της πόλης. Η μελέτη έχει στόχο την υλοποίηση και ολοκλήρωση ενός συστήματος έργων που συμπεριλαμβάνει ποδηλατόδρομο, ενοποίηση πεζόδρομων, πράσινο, ομοιομορφία καταστημάτων εστίασης, ομπρέλες, αλλά και σύστημα αποστράγγισης νερού.

Πρόκειται για ένα σύστημα έργων που πρέπει όλοι μα όλοι οι Κεφαλλονίτες να το υποστηρίξουμε ανεξάρτητα από κομματικές οι άλλες διαφορές, ανεξάρτητα αν για ένα μικρό διάστημα αλλάξει τις συνήθειες και τον τρόπο μετάβασης στο κέντρο της πόλης. Είναι χρέος μας απέναντι στην ιστορία και τον πολιτισμό αυτού του τόπου αλλά και για τα παιδιά μας…

plateia-1 plateia-2

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer