Μετά την εξόδιο ακολουθία, ο Γεράσιμος Αρσένης ετάφη στο νεκροταφείο Αμαρουσίου, σε στενό οικογενειακό κύκλο
Το “τελευταίο αντίο” στον Γεράσιμο Αρσένη
Δημοφιλή
21/04/2016 | 17:54

Το τελευταίο αντίο είπαν η σύζυγος, τα παιδιά και τα εγγόνια, συγγενείς, φίλοι και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος στον Γεράσιμο Αρσένη. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι.

Τραγικές φιγούρες η γυναίκα του Λούκα Κατσέλη και τα παιδιά του Διονύσης και Έφη, Ανδρέας και Χριστίνα, Αμαλία, Δημήτρης και Μελιάνα.

Η σχέση του Γεράσιμου Αρσένη με τη Λούκα Κατσέλη καρμική, με εκείνη στο παρελθόν να έχει αναφερθεί στην ιδιαίτερη γοητεία που άσκησε πάνω της, από την πρώτη στιγμή γνωριμίας τους και που λίγο αργότερα η «δίψα» τους για την πολιτική τους ένωσε για… πάντα με τα ιερά δεσμά του γάμου.

Οι δυο τους παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο το 1985, την πρώτη χρονιά στην ουσία που επετράπη ο πολιτικός γάμος και ο Ανδρέας Παπανδρέου, με την τότε σύζυγό του Μαργαρίτα, είχε υπογράψει ως μάρτυρας του γάμου.

Επίμονος, ο Γεράσιμος Αρσένης υπερασπίστηκε με πάθος τις απόψεις του παρά τις αντιδράσεις από εξεγερμένους νεολαίους σχετικά με τις προτάσεις του για μεταρρυθμίσεις στο χώρο της Παιδείας. Πολλοί είναι αυτοί που θυμούνται το περιβόητο «κάτσε καλά Γεράσιμε» που ακουγόταν σε πορείες και καταλήψεις εκείνης της εποχής.

Ο ίδιος πριν από λίγο καιρό στο πλαίσιο παρουσίασης του βιβλίου του είχε αναφερθεί σε αυτήν την περίοδο και είχε με νόημα πει ότι ίσως και τα πράγματα να ήταν καλύτερα στην πολιτική ζωή αν τελικά γίνονταν πριν από πολλά χρόνια ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις.

Στην κηδεία του έδωσε το παρών πλήθος κόσμου τόσο από την πολιτική όσο και την από καλλιτεχνική ελίτ της χώρας. Μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος εκφώνησε επικήδειο, όπως ο δημοσιογράφος Σταύρος Λυγέρος και ο πρόεδρος της κυπριακής βουλής των αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου. Μεταξύ άλλων στο τελευταίο αντίο στον Γεράσιμο Αρσένη βρέθηκαν ο Κώστας Σημίτης, ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, η Φώφη Γεννηματά και πολλά μέλη της κυβέρνησης Τσίπρα όπως η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς και ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Μετά την εξόδιο ακολουθία, ο Γεράσιμος Αρσένης ετάφη στο νεκροταφείο Αμαρουσίου, σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Να σημειωθεί ότι αντί στεφάνου, η οικογένεια του εκλιπόντος παρακαλεί όποιος επιθυμεί να καταθέσει δωρεά στον τραπεζικό λογαριασμό Υποτροφιών του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στη μνήμη του Γεράσιμου Δ. Αρσένη (ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ IBAN GR1001103150000031554540182).

arsenhs (2) arsenhs (3) arsenhs (4) arsenhs (5) arsenhs (6) arsenhs (7) arsenhs (8) arsenhs (9) arsenhs (10)

Πηγή: protothema.gr

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer