Οι πρώτοι Δόκιμοι αναμένεται να αποφοιτήσουν το 2018
Το 2016 η εισαγωγή στην Πυροσβεστική μέσω πανελλαδικών
Κοινωνία
03/03/2015 | 19:52

Το 2016 αναμένεται η εισαγωγή στην Πυροσβεστική μέσω πανελλαδικών εξετάσεων όπως προκύπτει από υπόμνημα που κατέθεσε η Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος όπου ανάμεσα στα άλλα θέματα θέτει και αυτό του προσωπικού.

Όμως, δεν αναμένεται να ενταχθούν στο φετινό μηχανογραφικό οι σχολές της Πυροσβεστικής για ιδιώτες παρά το γεγονός ότι με το  Ν.4249/2014 ορίζεται ότι η εισαγωγή Πυροσβεστών στο Π.Σ. θα γίνεται μέσω των Πανελληνίων.

Στο υπόμνημα της η Ένωση Αξιωματικών αναφέρει ότι « σύμφωνα με τις προβλέψεις οι πρώτοι Δόκιμοι θα εισαχθούν το 2016, και θα αποφοιτήσουν το 2018. Άρα σε αυτό το διάστημα, θα πρέπει νε έχει ολοκληρωθεί η υλοποίηση της ενσωμάτωσης των συναδέλφων Π.Π.Υ. ώστε από το 2018 να τεθεί η βάση για την μετεξέλιξη του Π.Σ σε ένα σύγχρονο οργανισμό που να έχει επιλύσει τουλάχιστον τις δυσλειτουργίες του στο καίριο ζήτημα της φυσιογνωμίας του προσωπικού του».

Επίσης αναφέρει ότι « η  εισαγωγή στη Σχολή Πυροσβεστών μέσω των Πανελληνίων σαφώς και είναι θετικό βήμα, αλλά δεν ορίζεται τι θα γίνει με την αναπλήρωση του προσωπικού και με ποιο τρόπο θα προσλαμβάνεται μέχρι την πρώτη αποφοίτηση των Πυροσβεστών από το νέο σύστημα. Το ίδιο ισχύει και για την είσοδο στη Σχολή Αρχιπυροσβεστών».

Η Ένωση Αξιωματικών καταθέτει τις προτάσεις της ώστε να συνεχιστεί η ροή μόνιμου πυροσβεστικού προσωπικού, μέχρι την πρώτη αποφοίτηση των Δοκίμων μέσω πανελληνίων.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer