Σε αδιέξοδο βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μεταξύ άλλων προσπαθεί να συμπληρώσει την εκλογική λίστα.
Τριπλό «σοκ» για Τσίπρα: Ανατροπή στις δημοσκοπήσεις – Εμφύλιος για τις συντάξεις – Κατακραυγή για τον ΦΠΑ στην Παιδεία
Πολιτική
03/09/2015 | 09:48

Ισχνό προβάδισμα, το οποίο και απώλεσε πριν καν ολοκληρωθεί η πρώτη προεκλογική εβδομάδα. Μεγάλα κενά στις εκλογικές λίστες. Εωλη στρατηγική, η οποία σε πολλές περιπτώσεις παραπέμπει στη ρητορική του Ιανουαρίου.
Ο τέως πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και η ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου βρίσκονται αντιμέτωποι με σωρεία προβλημάτων και αδιεξόδων στο δρόμο προς την κάλπη της 20ής Σεπτεμβρίου και πολύ κοντά στο να πετάξουν… λευκή πετσέτα.

Σαν να μην έφτανε η καταρρακωμένη εικόνα του άλλοτε κραταιού στις δημοσκοπήσεις κ. Τσίπρα, στο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν τώρα να δοξαστούν κρυπτόμενοι. Η παρουσία του τέως πρωθυπουργού στη Διεθνή Εκθεση της Θεσσαλονίκης δεν θα θυμίζει σε τίποτα τις… ένδοξες στιγμές του πρόσφατου παρελθόντος.

Ο κ. Τσίπρας θα περιοριστεί στην ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς, αποφεύγοντας να παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου προς τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που θα τον έφερνε αντιμέτωπο με σκληρά ερωτήματα, τα οποία και θα απαιτούσαν ευθείες απαντήσεις όσον αφορά στα πεπραγμένα της επτάμηνης συγκυβέρνησης.

Η μεγάλη αποσυσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ, που αποδίδεται σαφώς στο σκηνικό εμφυλίου και την απογοήτευση όσων πίστεψαν το αφήγημα της Θεσσαλονίκης και είδαν να τους… βγαίνει αριστερό Μνημόνιο, προκαλεί έντονη ανησυχία στο στρατόπεδο της πρώην κυβερνητικής παράταξης.

Οι περιοδείες του κ. Τσίπρα μένουν προς το παρόν στα ρηχά, ενώ η άγαρμπη επιστροφή που επιχειρείται στην εποχή του αντιμνημονιακού ακτιβισμού φαίνεται πως προκαλεί μεγαλύτερη σύγχυση στους ψηφοφόρους της Κουμουνδούρου. Αυτό αποτυπώνεται σαφώς και στο πρώτο κύμα των δημοσκοπήσεων, που ακολουθούν την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Η στρατηγική της αποδόμησης του κ. Τσίπρα από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, φαίνεται πως δεν καρποφόρησε.

Πηγή: e-typos

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer