Παιδικές χορωδίες από όλα τα Ιόνια σε μια μοναδική εκδήλωση
Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών Ιονίου στην Κέρκυρα
Πολιτισμός
27/09/2016 | 18:04

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συνδιοργανώνει με τη Χορωδία Κέρκυρας “Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών Ιονίου”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 7.30μ. στα Παλαιά Ανάκτορα Κέρκυρας και περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών στο Δημοτικό Θέατρο.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν παιδικές χορωδίες από όλα τα νησιά του Ιονίου.

Οι συμμετέχοντες

1 . ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ «ΕΥΗΧΟΝ»ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Διευθύνει : κ. Παναγιώτα Παυγέλου

2 ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ (ALLIANCE FRANCAISE). Διευθύνει : κ. Άγγελος Μουρελάτος

3 . ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ «ΟΡΦΕΥΣ» ΛΕΥΚΑΔΑΣ. Διευθύνει : κ. Ελένη Περδικάρη

4 . ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΞΩΝ. Διευθύνει : κ. Αntony Ivanov

5 . ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Διευθύνει : κ. Χριστίνα Καλλιαρίδου.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, το Σάββατο 1/10/2016 και ώρα 10.30π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με εισηγήτρια την  καθηγήτρια του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου Μιράντα Καλδή, με θέμα τη χορωδιακή μουσική και τα παιδιά.

Θα ακολουθήσει, το μεσημέρι και ώρα 12.30, παρέλαση όλων των παιδικών χορωδιών, συνοδεία της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας, με αφετηρία το Δημοτικό Θέατρο.

Η παρέλαση δια μέσου των οδών Γ. Θεοτόκη, Ευγ. Βουλγάρεως, Μ. Θεοτόκη, Νικ. Θεοτόκη και Λιστόν θα καταλήξει στα Παλαιά Ανάκτορα.

Κάλεσμα Περιφερειάρχη για συμμετοχή στην εκδήλωση

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος δήλωσε: “Το Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών Ιονίου διοργανώνεται, σε συνέχεια του πολύ επιτυχημένου Τουρνουά Ποδοσφαίρου Ιονίων Νήσων, από την ΠΙΝ με στόχο την ενίσχυση της συνοχής της Περιφέρειάς μας, την προαγωγή του πολιτισμού και του αθλητισμού στα Ιόνια Νησιά και τη διατήρηση του πολιτιστικού και αθλητισμού στοιχείου που είναι ιδιαίτερο στα νησιά μας. Προσδοκούμε με αυτές τις εκδηλώσεις να φέρουμε κοντά τη νεολαία των Ιονίων Νήσων, να συνεργαστούν μεταξύ τους, να μάθουν να εργάζονται ομαδικά και να γνωρίσουν την Ιόνια Περιφέρεια. Προσπαθούμε οι δύο αυτές διοργανώσεις να γίνουν θεσμός, να διαχυθούν τα οφέλη σε όλα τα νησιά μας και οι νέοι να γνωρίσουν τις αξίες του πολιτισμού και του αθλητισμού”

Ο κ. Γαλιατσάτος τέλος απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες “ν’ αγκαλιάσουν το Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών, να χειροκροτήσουν τα παιδιά στην πολύ όμορφη εκδήλωση που προγραμματίζουμε” και ευχαρίστησε τη Χορωδία Κέρκυρας για την καθοριστική συμβολή της στη διοργάνωση.

festival

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer