Η Βουλευτής οφείλει να πιέσει τον Υπουργό και όλη την κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την αποκατάσταση της επαρχίας Πάλλης
ΦΙ.Κ.Ο.: “Το Ληξούρι εκπέμπει SOS”
Πολιτική
30/03/2015 | 10:59

Εμείς οι ΦΙ.Κ.Ο., όπως  και όλοι οι Παλλείς, είμαστε περήφανοι γιατί προερχόμαστε από μία περιοχή που ανέδειξε πλείστους όσους μεγάλους του πνεύματος, που λάμπρυναν την Κεφαλονιά και την έκαναν φωτοδότη πολιτισμού, αλλά και αγωνιστές ριζοσπάστες που δεν έσκυβαν ποτέ το κεφάλι.

Δεν είχαμε συνηθίσει, Ληξουριώτες να βλέπουν την περιοχή τους να φθίνει διαρκώς (και πλέον με αυξημένες επιταχύνσεις, μετά τους υψηλών επιταχύνσεων σεισμούς ένα χρόνο πριν) και να επιχαίρουν.

Δεν είχαμε συνηθίσει, Ληξουριώτες να βλέπουν το οδικό μας δίκτυο κατεστραμμένο, το λιμάνι μας  σε τέλμα εργασιών,  τα δημόσια κτίρια σε αχρηστία και να γελούν.

Δεν είχαμε συνηθίσει  Ληξουριώτες, ενώ αναζητούνται λύσεις για τους συμπατριώτες τους που κατεστράφησαν τα σπίτια τους, να αδιαφορούν για την συζήτηση και να  διασκεδάζουν με το κινητό τους.

Αυτός είναι ο «κατ’ όνομα» Ληξουριώτης Προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών της Δημοτικής Αρχής ή όπως είναι γνωστός ο «ΑΝΤ΄ΑΥΤΟΥ», που ως «εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής»,   στην ανοιχτή διάσκεψη της 25/3/2015, παρουσία του Αν. Υπουργού ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ., επέχαιρε επιδεικτικά, προσπαθώντας να συνέλθει από τις αποδοκιμασίες των Ληξουριωτών.

Με την συμπεριφορά του αυτή, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αργοστολίου και αναρμόδιος Αντιδήμαρχος έργων, απέδειξε ότι η Δημοτική Αρχή δεν θέλει να ασκήσει ούτε καν εποικοδομητική αντιπολίτευση για το καλό του Ληξουριού και των χωριών του. Επιθυμεί να μην υπάρξει καμία πρόοδος για να δικαιολογήσει την δική της αδιαφορία και ανικανότητα και να εκδικηθεί για την αποτυχία της στις εθνικές εκλογές.

Όσον αφορά τον κ. Σπίρτζη, έδειξε ότι διαθέτει πολύ περισσότερο πολιτικό ήθος και ειλικρίνεια από τον προκάτοχό του και την Δημοτική Αρχή, πλην όμως δεν είναι διατεθειμένος να θέσει σε σωστή, ρεαλιστική βάση την αποκατάσταση της περιοχής μας μετά τους σεισμούς.

Με υπέρμετρα τεχνοκρατική αντίληψη, ο κ. Υπουργός μίλησε με ευθύτητα μεν, αλλά με όρους οικονομικούς – νομοτεχνικούς και καθόλου κοινωνιοκεντρικούς.

Η κ. Βουλευτής οφείλει να πιέσει τον Υπουργό και όλη την κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την αποκατάσταση της επαρχίας Πάλλης, κατανοώντας ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε φυσική καταστροφή, που καμία σχέση δεν έχει με γραφειοκρατικές ή λογιστικές νοοτροπίες.

Για εμάς, το χρονικό περιθώριο ανοχής προς μια νέα «κυβερνητική» Βουλευτή εξαντλείται στην επόμενη επίσκεψη του Αν. Υπουργού ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ. στο νησί μας, την  οποία περιμένουμε εντός του επομένου διμήνου, χρόνος εντός του οποίου θα πρέπει οι εργασίες στο λιμάνι να αποπερατώνονται και να υπάρξουν συγκεκριμένες απαντήσεις για τα έργα του υπομνήματος που του ενεχειρίσθη.

Η Δημοτική Αρχή και ο «ΑΝΤ΄ΑΥΤΟΥ», είμαστε βέβαιοι ότι μπορεί να ακούσει ό,τι της διαμηνύουμε όσο και ένας νεκρός. Τους καλούμε, όμως, για ακόμα μια φορά, έστω και ως φωνή βοώντος εν τη ερήμω, εάν όντως θέλουν να βοηθήσουν το Ληξούρι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, να πράξουν το καλύτερο δυνατόν: Να παραιτηθούν αμέσως.

Αν δεν έχουν  αυτήν την γενναιότητα, τουλάχιστον ας «παραμερίσουν» πολιτικά, στο θέμα της μετασεισμικής αποκατάστασης και να μην χειροτερεύουν  τα πράγματα με αλλοπρόσαλλες και εμπαθείς δηλώσεις, για θέματα που ομολόγησαν διά του  «ΑΝΤ΄ΑΥΤΟΥ»,  ρητά, ανικανότητα και αναρμοδιότητα.

Και επιτέλους, ας ενημερωθούμε  καθαρά: Υπάρχει Δήμαρχος ή μόνο «ΑΝΤ΄ΑΥΤΟΥ»;

Από το Γραφείο Τύπου των ΦΙ.Κ.Ο.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer