Στον αέρα πήγε να τιναχθεί η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη στο Δημοτικό Θέατρο του Αργοστολίου
“Χαμός” στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τον δρόμο του Χάρακα
Πολιτική
25/04/2015 | 11:06

Του Μιχάλη Ανδρεαδάκη

Στον αέρα πήγε να τιναχθεί η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη στο Δημοτικό Θέατρο του Αργοστολίου.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Χρήστος Ανθης έθεσε επερώτηση για την πορεία του έργου στον δρόμο του Χάρακα. Εξαγριωμένοι κάτοικοι και επιχειρηματίες της Ερύσσου, προεξάρχοντος του Αντιδήμαρχου της περιοχής, Κώστα Κοντογούρη απαίτησαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο να πάρει ψήφισμα που να αποφασίζει το άνοιγμα του δρόμου από τη στιγμή που εκτιμούν ότι η μη ολοκλήρωση του έργου «θα πέσει ως ταφόπλακα για την περιοχή» εν όψει της τουριστικής περιόδου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας/Ιθάκης, Παναγής Δρακουλόγκωνας ξεκαθάρισε ότι αυτό το ενδεχόμενο θα εξεταστεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Δήμο, όπως έχει καθοριστεί, από τη στιγμή που θα γίνει επίσκεψη στο εργοστάσιο κατασκευής της μεταλλικής γέφυρας και διαπιστωθεί ότι δεν θα είναι εγκαίρως έτοιμη. Ωστόσο, η τοποθέτηση του δεν στάθηκε ικανή να καθησυχάσει τους Ρισσιάνους.

Όπως υποστήριξαν σε επίσκεψη που έκαναν στο εργοστάσιο της Πάτρας, διαπίστωσαν ότι γέφυρα δεν… υπάρχει και γι αυτό το λόγο δημιουργήθηκε για λίγα λεπτά… χάος στην αίθουσα στη συνεδρίασης από τις φωνές τους.

Η αντίδραση του κ. Δρακουλόγκωνα ήταν άμεση, ξεκαθαρίζοντας ότι μέχρι σήμερα έχει πει όλη την αλήθεια στη συνάντηση που είχε με τους κατοίκους και έκανε λόγο για μεθοδευμένη και στοχευμένη επίθεση από τον Αντιδήμαρχο και τους πολίτες της περιοχής.

«Πυροσβεστική» σε όλη την αυτή την ένταση που δημιουργήθηκε ήταν η προσπάθεια του Δημάρχου, Αλέξανδρου Παρίση, ο οποίος πήρε το μέρος του Αντιπεριφερειάρχη και του Περιφερειάρχη, λέγοντας όλα θα γίνουν, όπως έχουν συμφωνηθεί.

Μάλιστα, σε τετ-α-τετ που είχε με τον κ. Κοντογούρη κατά την αποχώρηση των Ρισσιάνων από τη συνεδρίαση, του είπε σε έντονο ύφος ότι με την αντίδραση του “μηδενίζει” τη δική του παρουσία και τοποθέτηση, υπέρ του δίκαιου αιτήματος τους.

Η συνεδρίαση βρίσκεται σε εξέλιξη. Ακολουθεί εκτενέστερο ρεπορτάζ…

perifereiako (1) perifereiako (2) perifereiako (3) perifereiako (5) perifereiako (6) perifereiako (7) perifereiako (8) perifereiako (9) perifereiako (10) perifereiako (11) perifereiako (12)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer