Στο μεταξύ, οι Δήμοι που δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις από τους κατοίκους τους έχουν τα χέρια τους δεμένα
Ψηφιακό μπλάκ άουτ στην Περιφέρεια
Κοινωνία
25/05/2015 | 18:49

Πολλές είναι πλέον οι περιοχές της χώρας που δεν έχουν ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα. Από τη Μακεδονία, το Βόρειο Αιγαίο, την Κρήτη έως και το Ιόνιο, την Πελοπόννησο, ακόμη και τη Στερεά Ελλάδα, πολλοί κάτοικοι δεν έχουν πια τηλεόραση. Αιτία είναι το δίκτυο της Digea που έχει σχεδιαστεί για μόνο 156 σημεία εκπομπής σε όλη την Ελλάδα.

Το ποσοστό 5% του πληθυσμού που έμεινε εκτός ψηφιακής τηλεόρασης αποδεικνύεται τώρα πως αφορά σε πολύ περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, δεν αποκλείεται η μεγάλη πτώση της τηλεθέασης που καταγράφει η Nielsen στα πανελλαδικά κανάλια να οφείλεται και στο γεγονός ότι δεν υπάρχει τηλεόραση για να βλέπουν οι πολίτες. Σε πολλές, ειδικά παραμεθόριες, περιοχές, οι κάτοικοι έχουν στραφεί στις υπηρεσίες της συνδρομητικής τηλεόρασης του ΟΤΕ TV και της NOVA.

Στο μεταξύ, οι δήμοι που δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις από τους κατοίκους τους έχουν τα χέρια τους δεμένα. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, στην οποία αποτείνονται, τους απαγορεύει την τοποθέτηση αναμεταδοτών για να κατεβάσουν ψηφιακό σήμα. Και όσοι δήμαρχοι συνεχίζουν τις αναλογικές εκπομπές αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο δίωξης, επειδή το αναλογικό σήμα κάνει παρεμβολές στο ψηφιακό!

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer