Από τις 9 έως τις 17 Οκτωβρίου θα μπορούν χιλιάδες φοιτητές να κάνουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους για να πάρουν μετεγγραφή
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις μετεγγραφές φοιτητών
Κοινωνία
30/09/2014 | 21:26

Από τις 9 έως τις 17 Οκτωβρίου θα μπορούν χιλιάδες φοιτητές να κάνουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους για να πάρουν μετεγγραφή. Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση το σύστημα με την ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ανοίξει την μεθεπόμενη και αφορά αποκλειστικά τους πρωτοετείς.

Η μία απόφαση ορίζει ποιοι επιτυχόντες εξαιρούνται, πώς ορίζονται τα μέλη της οικογένειας, το ετήσιο οικογενειακό και το κατά κεφαλήν οικογενειακό εισόδημα κτλ., ενώ επισημαίνεται ότι ο αριθμός των μεταφερόμενων θέσεων δεν επιτρέπεται να ξεπερνά το 10% του αριθμού εισακτέων ανά Σχολή.

Παράλληλα διευκρινίζεται ότι το 10% που έκανε φέτος χρήση παλαιότερης βαθμολογίας, προκειμένου να εισαχθεί στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί το μέτρο των μετεγγραφών.

«Σε περίπτωση που οι αντίστοιχες Σχολές/Τμήματα ΑΕΙ είναι περισσότερες από μία ανά περιφέρεια, οι δικαιούχοι τη μεταφορά θέσης οφείλουν να τις δηλώσουν όλες κατά σειρά προτίμησης. Η επιλογή των επιτυχόντων ανά Σχολή/Τμήμα γίνεται βάσει των μορίων εισαγωγής τους και τη δηλωθείσα σειρά προτίμησης. Η κατανομή των θέσεων θα γίνει ισάριθμα για τις αντίστοιχες Σχολές/Τμήματα σύμφωνα με το συνολικό αριθμό των κατατεθεισών ηλεκτρονικών αιτήσεων που πληρούν τις προϋποθέσεις της παρούσας παραγράφου», αναφέρει ακόμη η υπουργική απόφαση, όπου ξεκαθαρίζεται ότι δεν επιτρέπεται η μετεγγραφή σε αντίστοιχο τμήμα του ίδιου ΑΕΙ.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer